Afbeelding
Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

Sint Bavoschool bouwt feestje

RIJSBERGEN - Feest voor alle kinderen van groep 1 tot en met 8 van de Sint Bavoschool in Rijsbergen. Met tal van leuke activiteiten werd afgelopen vrijdag de officiële opening van het IKC Rijsbergen gevierd.


DOOR ADDO SPRANGERS

Zo kregen de kinderen een voorstelling te zien in het Dorpshuis en namen zij deel aan een workshop circus op school. Kicks en Sticks verzorgde een leuke sportieve activiteit in sporthal Het Trefpunt. Hiernaast kregen de leerlingen een lunch aangeboden. Ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden hoeven niet te treuren omdat zij er deze dag niet bij mogen zijn: voor hen wordt op zaterdag 24 februari een speciale dag gehouden zodat ook zij kunnen kennismaken met het nieuwe gebouw.

Harmonie

Een gebouw waarover wethouder Jan Aarts later op de dag zijn absolute tevredenheid uitsprak. Zo benadrukte hij dat het gebouw volledig in harmonie is met de omgeving. Qua keuze van de steen, qua draaiing van het gebouw en zelfs qua kleur van het licht op de gele wanden. Uiterst content ook was hij met het gegeven dat het 5,5 miljoen euro kostende gebouw qua bouwplanning exact klopte. Om met de woorden van de wethouder te spreken: "Van ontwerp, bestek, aanbesteding, bouwen en opleveren…volgens het boekje!"

Budget

Bovendien kostte het gebouw geen cent meer dan begroot, zo maakte Jan Aarts vol trots duidelijk.

"Daarom hebben we ook een architect gezocht en gevonden die niet alleen een prachtig ontwerp maakte, maar die ook tekende bij het kruisje: 'wat het meer kost is voor de architect, wat erover is voor de gemeente'.

We zijn absoluut binnen het budget gebleven en daardoor hebben we zelfs extra kwaliteit toe kunnen voegen aan bijvoorbeeld de buitenspeelruimte."

Kwaliteitsimpuls

Hij wees er daarnaast op dat het schoolbestuur ook zelf stevig heeft geïnvesteerd om met name de klimaatbeheersing een extra kwaliteitsimpuls te geven. Regeren is vooruitkijken, en daarom is er bij de constructie van het hoogwaardige en duurzame gebouw reeds rekening gehouden met een uitbouw van twee lokalen, mocht de leerlingenpopulatie hier straks om vragen.

Volgens Jan Aarts heeft het gebouw nu al bewezen dat de eindgebruikers - leerlingen, ouders en personeel - tevreden zijn.

"De gemeente werkt graag mee om de komende maanden waar nodig - bijvoorbeeld wel of geen hek - de puntjes op de i te zetten", zo beloofde hij. Het gebouw is in zijn ogen dan ook 'een beeldbepalend visitekaartje van het dorp'.[l]

FOTO'S PERRY ROOVERS

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding