De Vogelvriend houdt grootse vogelquiz

RIJSBERGEN - Eerste Rijsbergse Vogelvereniging De Vogelvriend houdt op vrijdag 23 februari vanaf 20.00 uur voor de allereerste keer een grootse vogelquiz.

DOOR ADDO SPRANGERS

De quiz vindt plaats in de Harmoniezaal van café Marktzicht in Rijsbergen, ingang Lage Straat. Onder het motto 'meedoen is belangrijker dan winnen' kan met een beetje algemene vogelkennis al succesvol aan deze vijftig vragen tellende vogelquiz worden meegedaan.

Allerhande zaken komen daarbij aan bod. Vooral vogels in de vrije natuur in binnen- en buitenland zullen de revue passeren.

De vragen worden met een kleurrijke PowerPoint presentatie ondersteund. De meeste zijn meerkeuzevragen maar er zitten ook enkele open vragen tussen.

Koppels

De quiz wordt gespeeld met koppels. Inschrijven onder vermelding van naam, e-mail adres en telefoonnummer kan via e-mail reneroks@home.nl.

Het is de bedoeling dat daarbij ook een naam voor het team wordt aangeleverd.

Verdere inlichtingen zijn verkrijgbaar via telefoonnummer 06-51344318. Deelname is gratis, zo ook het eerste bakje koffie of thee. De zaal gaat open vanaf 19.15 uur.

Deelnemers moeten voor 19.45 uur aanwezig zijn. De quiz begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.30 uur. Ook publiek is welkom.[l]