Vormselvieringen 2018 in de Parochie Heilige Drie Eenheid

ZUNDERT - Op zaterdag 30 juni om 19.00 uur komt oud-deken Peter de Rooij het sacrament van het Heilig Vormsel toedienen in een gezamenlijke viering in de Kerk OLV. van Altijddurende Bijstand in Wernhout. Kinderen in Achtmaal, Klein-Zundert en Wernhout, die dit schooljaar in groep 8 zitten, kunnen zich hiervoor opgeven.

Het Vormsel is, na de Doop en de Eerste Communie, het derde sacrament in de geloofsopvoeding. Gevormd worden we ons hele leven! Maar in de katholieke kerk vieren we daarnaast óók speciaal dat kinderen rond de leeftijd van 12 jaar de kracht van de Heilige Geest ontvangen om als gelovige steeds volwassener in het leven te kunnen staan. Uw kind heeft nu de leeftijd bereikt om, samen met u als ouders/verzorgers, voor dit sacrament te kunnen kiezen.

In april starten we met de voorbereiding. De kinderen komen onder leiding van de werkgroep een aantal keren samen in de kerk en op school. Er wordt dan gewerkt aan een projectboek, maar er zijn ook ouder-kind-avonden en diverse activiteiten. Precieze data volgen als alle aanmeldingen binnen zijn.

Via de katholieke basisscholen in Achtmaal, Klein-Zundert en Wernhout zijn de aanmeldingsformulieren inmiddels verspreid. Zit uw kind echter op een andere school dan kunt u uw kind ook opgeven bij pastor Rob van Sambeek; te bereiken op robvansambeek@parochiesintwillebrord.nl. Bij hem kunt u ook het digitale aanmeldingsformulier verkrijgen. Aanmeldingen graag vóór 14 februari (Carnaval).

Wat u eventueel moet (bij-)betalen hangt af of uw bijdrage aan het parochiefonds in 2018 dit bedrag haalt.

Wilt U vooraf nog verdere informatie? Dan kunt u ook contact opnemen met pastor Rob van Sambeek op zijn nummer 06-51091593. [l]