Belangrijke winst team Autobedrijf Schrauwen

ZUNDERT - In biljartcentrum Den Hoek stond het autoteam Schrauwen tegenover Hazelaar 2 uit Rosmalen. De wedstrijd kende een zeer spannend verloop.

Hans v.d. Heiden van Den Hoek was gebrand op een overwinning en nam gedurende de gehele partij de leiding. Bij 18-20 moest Hans wel de joker inzetten. In 5 stappen ging Hans uit en boekte de eerste winst met 25-20, een goed begin voor de Zundertse formatie. Teamleider Jack Martens en Niels Verlouw liepen steeds gelijk op met op het einde een sprintje van de man uit Rosmalen, uitslag van de partij 22-25, stand 2-2. Gelijktijdig hielden de Belg André Sommen en Arno Tefelen tot 20 caramboles elkaar in evenwicht. Op dat moment liet André in 9 beurten 10 mooie caramboles bijschrijven. Via 30-21 kwam het team Autobedrijf Schrauwen zodoende op 4-2.
Door het verloop op het andere biljart leek de wedstrijd op een remise uit te komen. Dirk Hermans kwam tegen een degelijk spelende Gert Swinkels achter met resp. 14-22 en 18-25. Maar Hermans gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen en met 12 treffers in slechts 7 keer bereikte Dirk als eerste de finish. Hierdoor werd de nabeurt een formaliteit. Met 5-3 waren de bloemen en twee belangrijke matchpunten voor de Zundertse autobiljarters. Het teamgemiddelde kwam uit op 0,601 voor het thuisteam en 0,539 voor de bezoekers, die zich op het einde toch enigszins lieten verrassen. [l]