Van links naar rechts: Romy van den Nouweland, Floor van Dongen, Lobke de Rooij en Hebe Lodders.
Van links naar rechts: Romy van den Nouweland, Floor van Dongen, Lobke de Rooij en Hebe Lodders.

Goud en brons voor Olympia Wernhout

WERNHOUT - Afgelopen zaterdag, 3 februari, werd de plaatsingswedstrijd in Dinteloord gehouden, waar een aantal turnsters van Olympia Wernhout aan hebben deelgenomen.

Onze jongste selectieturnsters, Hebe Lodders, Romy van den Nouweland, Floor van Dongen en Lobke de Rooij, mochten als eerste aan de slag. Voor hen was het extra spannend, doordat dit hun eerste regionale wedstrijd was. Ondanks dat het wel spannend was en ze ook wel last hadden van wat zenuwen, hadden ze er heel veel zin in. Zij begonnen op de balk, waar zij allemaal zonder val hun oefening hebben getoond. Hebe heeft zelfs de hoogste balkscore gekregen en Floor werd op dit toestel derde. Door naar vloer, waar zij mooi afgewerkte oefeningen lieten zien aan de jury. Dit werd beloond met hoge cijfers, waardoor zij met een mooi gemiddelde van twee toestellen door konden naar het derde toestel. Ook op sprong hebben ze niets laten liggen en hoge scores gehaald. Hebe werd door haar mooie sprongen zelfs derde op dit toestel. Het laatste toestel was brug, waar tijdens het inturnen nog niet alles precies ging hoe het moest. Tijdens de wedstrijd hebben zij echter nette oefeningen geturnd, wat werd beloond met hoge scores. Hebe werd op dit toestel eerste, met maar 0,35 punten aftrek op haar oefening én complimenten van de jury. Dit was een mooie afsluiting van de ronde en heeft geleid tot een eerste plaats voor Hebe in het eindklassement! Lobke heeft een stabiele wedstrijd geturnd en nergens punten laten liggen, wat heeft geleid tot een vierde plaats. Floor en Romy hebben een 8ste en 9de plek behaald, waardoor vier turnsters de top 9 hebben bereikt. Een bijzondere en unieke prestatie, waar we trots op kunnen zijn.

In de tweede ronde mochten Gwen Bommelijn en Romy Peeters hun wedstrijd turnen. Voor Gwen was het ook een spannende wedstrijd, want zij heeft afgelopen turnseizoen geen wedstrijden kunnen turnen in verband met een blessure. Deze spanningen bleken niet nodig te zijn, want zij turnde een goede en stabiele wedstrijd. Met als mooie uitschieter een 10.40 op brug, wat heeft geleid tot de eerste plaats op dit toestel. In het eindklassement heeft zij een mooie 9de plek behaald. Romy had ook wat zenuwen voor de wedstrijd, maar had er vooral heel veel zin in. Deze goede energie had zij gedurende de hele wedstrijd, wat leidde tot mooie oefeningen die met veel uitstraling werden uitgevoerd. Dit resulteerde in een tweede plaats op brug, een derde plaats op balk en als kers op de taart een bronzen medaille! Zij turnt dit jaar voor het eerst in de categorie senioren, wat de prestatie nog specialer maakt.

In de derde ronde mochten Annemarie Kools en Elmira Peeters hun wedstrijd turnen. Beide voor het eerst senior en voor Elmira ook nog een hogere divisie ten opzichte van vorig jaar. Ook zij begonnen op balk, maar de zenuwen waren te groot en zij moesten een aantal vallen incasseren. Met opgeheven hoofd gingen zij door naar de andere toestellen, want er zijn nog drie toestellen te gaan. De zenuwen bleven een beetje hangen, waardoor een paar kleine foutjes werden gemaakt gedurende de wedstrijd. Ondanks deze foutjes kunnen zij beide terug kijken op een mooie wedstrijd, waar ze veel van hebben geleerd. Annemarie sprong met zelfvertrouwen en lef een mooie arabier salto. Elmira heeft veel nieuwe elementen laten zien in deze wedstrijd, die zij eerder nog niet deed.

Op naar de tweede plaatsingswedstrijd op 17 en 18 maart in Zundert, dit keer dus een thuiswedstrijd! [l]

Van links naar rechts: Romy van den Nouweland, Floor van Dongen, Lobke de Rooij en Hebe Lodders