Fanatieke supporters bij het WK in Valkenburg.
Fanatieke supporters bij het WK in Valkenburg.

Trappistentrappers naar WK veldrijden

ZUNDERT - Dat was even slikken afgelopen weekend, het WK veldrijden in eigen land eindigde in mineur. De verwachtingen waren hoog gespannen maar de Nederlandse inbreng was teleurstellend, ondanks de drie zwaarbevochten bronzen en twee zilveren medailles.

Er werd zondag opvallend veel op eigen gelegenheid gefietst. Mogelijk de nasleep van de griep maar ook het WK veldrijden zal daar aan hebben bijgedragen. Om elf uur zaten immers al vele Trappistentrappers aan de buis gekluisterd om de verrichtingen van clubgenoot Sieben Wouters te volgen bij het WK veldrijden op dat loodzware parcours in Valkenburg. Sieben eindigde op een verdienstelijke zevende plaats bij de beloften. De elite renners reden ’s middags hun wedstrijd waarbij de Nederlanders, maar natuurlijk vooral Stan Godrie, enthousiast werd aangemoedigd door een grote groep Trappistentrappers. Stan eindigde op plaats 22. Deze supporters hadden er meteen maar een leuk weekendje uit van gemaakt, ambiance volop in Valkenburg. Tot in de late uurtjes mochten ze het feestgedruis van de Belgen aanhoren maar die hadden dan ook wél een goede reden voor een feestje.
Het aantal Trappistentrappers veldrijders dat zondagochtend op Stuivezand stond bleef steken op vier. Zij reden onder prima weersomstandigheden op de fiets heen en terug naar Hoogstraten voor een leuke maar glibberige 46 km lange veldtoertocht in de omgeving van Castelre en Wortel. Mooie herinneringen aan een avondje met Fil Dams, filosoof van Wortel, kwamen boven bij het passeren van Bootjesven en café De Gladdigen Dorpel in Wortel-Kolonie.
De jeugdleiders zijn met drie jeugdleden de uitdagingen van het crossparcours in Alphen aan gegaan, na 35 km hadden ze alle heuvels, bulten en kuilen gehad.
In een stevig tempo reed de wegploeg met 14 man de gewone winterronde zonder enig probleem.

Bestuur
De vorige week aangekondigde functie verdeling binnen het nieuwe bestuur was ietwat voorbarig, pas afgelopen maandag tijdens een bestuursvergadering werden de functies officieel bevestigd. Op www.trappistentrappers.nl vindt u de nieuwe namen bij de diverse functies en de daarbij behorende taakverdeling.
Hoewel het tegenwoordig een gewoonte lijkt dat met aftredende bestuurders een riante wachtgeldregeling wordt getroffen behoren de Trappistentrappers wat dat betreft nog tot de uitzondering.

Programma
Aanstaande zondag 11 februari staat voor de veldrijders de befaamde toertocht van School Berkenbeek in Wuustwezel op het programma. De veldrijders vertrekken om 8.30 uur op de fiets. De wegploeg gaat als vanouds om 9.00 uur op pad voor de winterronde, bij voldoende animo ( hoe groot is die kans met carnaval) behoren beide versies van de winterronde tot de mogelijkheden. De jeugd mag carnaval vieren en wordt zondag 18 februari weer verwacht.[l]

Fanatieke supporters bij het WK in Valkenburg.