Weer veel deelnemers aan de corsoquiz.
Weer veel deelnemers aan de corsoquiz.

Niek van Erk winnaar 13e CorsoQuiz

ZUNDERT - Niek van Erk is de verrassende winnaar van de 13e editie van de CorsoQuiz. In een spannende finale versloeg hij titelverdediger Werner Pellis, drievoudig winnaar Ronald van Loon en debutant Hans Arnouts.

27 teams deden afgelopen zaterdag bij Café Neefs een gooi naar de felbegeerde titel ‘CorsoQuiz-winnaar 2018’, maar in de kwartfinales is slechts plaats voor de acht beste teams. Onder leiding van quizmaster Corné van de Klundert gingen in deze kwartfinales zestien corsokenners de strijd aan met elkaar. Ook nieuwbakken voorzitter van Stichting Bloemencorso Zundert, Jos Jochems was er bij, net als oud-winnaar John Haast. Beiden wisten zich niet te plaatsen voor de halve finale.
De puntenverschillen tussen de acht halve-finalisten waren erg klein en dat bleek een voorbode te zijn voor een zeer spannende finale. Het bleef tot de laatste vraag spannend, maar omdat Niek de enige was die de laatste vraag wist mag hij zich de 10e winnaar van de Corsoquiz noemen.
Tussen de verschillende rondes van de quiz was er natuurlijk weer de beroemde ‘Snack en Snaai-loterij’. Een ambiance-verhogende loterij waar alleen maar chips, nootjes, kaas, worstjes en kippenboutjes te winnen valt. Lekker voor bij een glaasje fris of een pilsje. De quiz duurde tot twaalf uur, maar de afterparty ging nog even door..
Volgend jaar februari mag Niek zijn titel verdedigen in de 14e editie van de CorsoQuiz![l]

Weer veel deelnemers aan de corsoquiz.