Achtmaal in de problemen

ACHTMAAL - Hemelsbreed liggen Zegge en Valkenburg zo’n 120 km uit elkaar. Maar het WK-veldrijden en de wedstrijd DIOZ-Achtmaal leek op dezelfde ondergrond gespeeld te worden. Werkelijk een bar slecht veld maakte het voetbal voor beide ploegen onmogelijk. Dan is het zaak om de mouwen op te stopen en voor elke meter te strijden. DIOZ wist dat deze wedstrijd meer te brengen en daardoor moet gezegd worden dan de ploeg uit Zegge verdiend heeft gewonnen.

Achtmaal begon slap aan de wedstrijd, het was DIOZ dat Achtmaal al snel terug wist te drukken op eigen helft. Beide ploegen hadden zeer veel moeite met het slechte veld, en dat was terug te zien. De goede aannames waren op een hand te tellen. Toch was het Achtmaal dat vooral gevaarlijk werd door goed genomen spelhervattingen. Zo was het Niek Elst die net naast knikte. Niet veel later was het Chiel van Nispen die zijn inzet gepakt zag worden door de DIOZ goalie. Toch wist DIOZ het veldoverwicht uit te buiten in de openingstreffer. De DIOZ aanvaller kreeg alle ruimte op de bal aan te nemen en hij wist de bal simpel in de hoek te leggen: 1-0. Toch ging Achtmaal met een gelijkspel de rust in. Het was Nick Jongenelen die op wilskracht door ging en eerder bij de bal was dan de DIOZ goalie, hij omspeelde de keeper en wist de bal in het lege doel te schuiven: 1-1!
Na de rust was het Achtmaal dat vooral op strijd werd afgetroefd. DIOZ had de wil om te winnen en buitte dat uit in 2 doelpunten en daarmee was het nog mild voor de ploeg van Richard van Hooijdonk die de zieke John van Aert verving.
Achtmaal zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Zaak is nu om keihard voor elkaar te gaan werken en zorgen dat we zo snel als mogelijk uit die onderste regionen weg komen. [l]