De Zundertse Komedie speelt Frankenstein

ZUNDERT - Begin april brengt de Zundertse Komedie een absurd en hilarisch theaterschouwspel, in een nieuwe theaterloods. Frankenstein belooft een stuk vol mysterie en humor te worden.

Viktor Frankenstein erft een kasteel van zijn wijlen oom Zoltan Frankenstein in een plaats met de opmerkelijke naam Smrntwsk. Wanneer hij arriveert blijkt zijn kasteel een bouwval en Smrntwsk een piepklein dorp met wel heel vreemde inwoners. Ze lijken verbonden door hét grote geheim, maar wat het is, daar mag het publiek samen met Viktor Frankenstein zelf achter komen.

Waar is de Smrnwskse bevolking zo bang voor? Hoe zit hét met de bijzondere vierling Karamazow? Heeft hét iets te maken met de blinde Igor? En hoe zit hét met de mysterieuze dood van Janosj? Wat heeft hét te maken met de nachtelijke uitstapjes naar de begraafplaats? En hoe denkt Victor Frankenstein zijn geërfde ruïne op te knappen zonder personeel?

Als zijn knecht een boek vindt dat geschreven is door Zoltan Frankenstein, ontdekt Victor wat hét is Hét lijkt de oplossing om zijn kasteel te renoveren. Maar als hét niet volgens plan verloopt, vreest Victor verantwoordelijk te worden voor een ramp en overweegt hét eigenhandig ongedaan te maken, desnoods door een moord te plegen.

Regisseur Ron Schijfs maakt van Frankenstein een hilarische schouwspel vol ongemakkelijke momenten en misverstanden. Zoals altijd overwint de liefde weer alles en komt hoogmoed voor de val.

Speeldata: 7, 8, 12,13 en 14 april.

Locatie: de nieuwe Theaterloods, Laarakkerstraat 3, Zundert.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: Sigarenspeciaalzaak Arnouts-van Hees en www.dezundertsekomedie.nl [l]