Al eens aan vrijwilligerswerk gedacht?

SWZ en haar vrijwilligers zetten zich in voor burgers van gemeente Zundert die een steuntje in de rug nodig hebben. Als vrijwilliger van Stichting Welzijn Zundert kun je zeer uiteenlopende dingen doen voor diverse doelgroepen, kortdurend of structureel, vooral praktisch aan de slag of juist van grote emotionele waarde, 's avonds of overdag. De mogelijkheden zijn eindeloos. Iedere maand lichten we enkele vacatures uit.

Kledingbank vrijwilligers

De kledingbank voorziet mensen die dit nodig hebben van nieuwe en/of herbruikbare kleding, schoenen, accessoires en speelgoed. Vrijwilligers zorgen er o.a. voor dat de klanten worden geholpen, de winkel er netjes uit ziet, de kleding gesorteerd wordt, etc. Het vrijwilligerswerk is divers. Alle helpende handjes kunnen wij goed gebruiken. Alle hulp is welkom.De kledingbank is open op de volgende dagen: dinsdag en donderdag van 10.00 – 13.00 uur en op woensdag van 13.00 - 17.00 uur.

Vrijwilligers voor huiskamer Achtmaal en Rijsbergen
In de huiskamer bieden wij ontmoeting, gezelligheid en contact aan een groep van ongeveer 15 ouderen in de leeftijd van 55+. Een huiskamer wordt gedraaid door meerdere vrijwilligers die de deelnemers bezighouden met verschillende activiteiten, maar waar ook alle tijd en ruimte is om rustig een kopje koffie of thee te drinken en tussen de middag wordt er samen warm gegeten.Op de volgende twee locaties zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen, hoe vaak en wanneer is allemaal mogelijk in overleg:
Huiskamer Achtmaal: Elke vrijdag van 10.30 – 16.00 uur in 't Gouwe Hart.

Huiskamer Rijsbergen: Elke maandag van 09.30 – 16.00 uur in het Rijserf.

Eén op één vrijwilligers

Help je liever iemand één op één dan zijn er ook vele mogelijkheden als vrijwilliger.

Denk aan het ondersteunen bij de administratie, helpen bij computer problemen, iemand gezelschap houden, klusjes rondom huis en tuin, een praatje maken, samen boodschappen doen, het sociale contact onderhouden of vergroten, een luisterend oor bieden, helpen van statushouders met vragen, iemand ermee op uit nemen, ondersteunen bij de Nederlandse taal (taalmaatje), het ondersteunen bij (het omgaan met) een ziekte, mantelzorgondersteuning en nog veel meer.

MBvO docent
Voor een groep ouderen van KBO Klein – Zundert van ongeveer 10 personen zijn wij op zoek naar een gecertificeerde VML en Meer Bewegen voor Ouderen docent(e). Dit is een betaalde functie. De lessen vinden plaats op maandagochtend in 'Levenlust' aan de Klein Zundertse weg in Klein Zundert.[l]

Heb je belangstelling of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk op onze website www.swzundert.nl voor deze en andere vacatures of neem contact op met Stichting Welzijn Zundert, De Welborg 4. Tel: 076-5972200 mail: info@swzundert.nl