Fietsen en Carnaval gaan prima samen.
Fietsen en Carnaval gaan prima samen.

Trappistentrappers bereiden zich voor op nieuw seizoen

ZUNDERT - Met nog maar twee zondagen in februari komt het wegseizoen met rasse schreden dichterbij. Er wordt volop getraind om in maart weer goed voor de dag te komen.

Ook binnen de vereniging wordt hard gewerkt aan een goede start, de nieuwe thuisbasis en groepsindeling brengen toch de nodige aanpassingen met zich mee. Maandag 26 februari komen bestuur, chauffeurs en wegkapiteins bij elkaar in café van T om de details te bespreken, aanvang 20.00 uur. Aan bod komen onderwerpen als rituitzetters, gebruik van reserve materialen, inzet volgbussen en veiligheid van de groepen. Ook het opstellen, vertrek en aankomst bij van T is een punt van aandacht.

Fietsgroepen
De vorig jaar nieuw opgerichte BC groep heeft zich intussen wel bewezen, een stabiele groep waarin zondermeer goed gefietst wordt. Alleen de naam was niet naar wens maar daar is nu verandering in gekomen. Voor de A en B groep veranderd er niets maar de BC groep gaat met ingang van het nieuwe seizoen als C groep door het leven. Vanzelfsprekend schuiven de C groep leden van vorig jaar door naar de D groep en de D groep leden van vorig jaar vormen nu de nieuwe E groep. Vijf fietsgroepen met ieder een eigen volgbus en vaste chauffeur.

Einde van een tijdperk
Sinds de oprichting op 10 april 1981 is café Stuivezand het thuishonk van WTC de Trappistentrappers geweest. De club werd er opgericht door een vriendengroep, Louis Goossens was een van hen. Nu, 37 jaar later, moeten we met pijn in ons hart afscheid nemen van het altijd gezellige thuishonk dat Stuivezand ons bood. Natuurlijk willen we dit niet zomaar voorbij laten gaan. Alle leden zijn uitgenodigd om op zondag 25 februari om 12.00 uur op Trappistentrappers-waardige wijze afscheid te nemen van Stuivezand en onze dank en waardering uit te spreken aan Louis en Monica.

Zondagsritten
In polonaise reed een groep van zo’n twintig Trappistentrappers zondagochtend de gewone winterronde, geen platte kar maar wel een volgbus erbij. Van drie lekke banden en dat winters buitje ter hoogte van Sprundel lagen prins Wil en zijn gevolg niet wakker, de optocht werd in carnavalssfeer afgesloten op Stuivezand. Er was weinig interesse om naar de veldtoertocht van Berkenbeek te gaan, slechts drie man van de veldrijdersgroep en enkele leden die op eigen gelegenheid daarheen gingen. Zij kregen een pittig ritje te verwerken, inclusief het motorcross circuit wat altijd leuk is om te doen.

Programma
Zondag 18 februari gaat de wegploeg om 9.00 uur van start voor de winterronde, bij voldoende opkomst zal er in twee groepen worden gereden. Voor de veldrijders staat een voor ons onbekende veldtoertocht in Kalmthout op het programma, inschrijven bij Briton. De veldrijders vertrekken om 8.30 uur. Na een heftig weekendje Carnaval wordt ook de jeugd zondag weer verwacht, zij vertrekken om 9.00 uur.
Op woensdagmiddag wordt een Trappistentrappers trainingsrondje gereden, start om 13.00 uur vanaf Stuivezand, nu het nog kan. [l]

Fietsen en Carnaval gaan prima samen.