Afbeelding
Foto: Simone van der Heijden

Gezonde trek op je werk

Lekkere trek op je werk, je herkent het vast wel. Voor je het weet ligt die zak drop weer in de aanslag en vliegen er allerlei zoete snacks door je keel, terwijl jij je nog zo voorgenomen had dat voortaan eens te laten of in elk geval te minderen.

Alternatieven zijn er zat. De kleine tussendoortjes op je werk zijn ook op een andere manier in te vullen. Over het algemeen moet je daar eerst thuis zelf wat voor doen. Tenzij je voldoende hebt aan die cup-a-soup om een uurtje of vier. Veel water drinken stilt ook vaak de lekkere trek.

Yoghurt

En anders? Neem een bakje magere yoghurt, gevuld met bijvoorbeeld fruit en muesli mee of haal dit tussen de middag bij de plaatselijke super. Of neem wat wortels mee naar je werk. Een tomaatje of een gekookt ei doen ook wonderen tegen de lekkere trek. Of anders pruimen, abrikozen, olijven, radijsjes, bessen et cetera.

Een blender thuis? Maak 's morgens een heerlijke groentesmoothie! Bijvoorbeeld met komkommer of spinazie.

Verleiding

Bedenk dat je lichaam in principe geen tussendoortjes nodig, maar ze helpen tegen de verleiding om te gaan snoepen en snacken.

Voor je tanden is het overigens beter om niet vaker dan op zeven tijdstippen iets te eten of drinken op een dag. Dus drie maaltijden en op drie tot vier momenten iets tussendoor.[l]