Zundert MA1 zaalkampioen 2017-2018.
Zundert MA1 zaalkampioen 2017-2018. Marian de Koning

Zundert MA1 na thriller zaalkampioen 2017-2018

ZUNDERT - Voor de laatste 2 zaalwedstrijden van dit seizoen moest er afgereisd worden naar Klundert. De stand in de poule was op dat moment een 2e plaats met 6 punten achterstand op de nummer 1. Ondanks dat Zundert MA 2 wedstrijden minder had gespeeld (afgelast wegens de sneeuw) was er toch nog kans om kampioen te worden. Zaak was dan wel om beide wedstrijden te winnen.

De eerste wedstrijd was tegen pelikaan MA3. Die hadden voorafgaand aan de wedstrijd tegen Zundert MA al een wedstrijd gespeeld en waren dus niet geheel fit. Binnen een paar minuten stond Zundert MA op een 2-0 voorsprong. Verder werd de wedstrijd netjes uitgespeeld naar een 4-2 winst. Gerust kon er maar 5 minuten voordat de volgende wedstrijd weer zou beginnen. Deze was tegen Zevenbergen MA2. Ondanks een veldoverwicht was het met de rust maar 1-0 voor Zundert MA. Na rust probeerde Zevenbergen de gelijk maker te forceren maar het doelpunt viel aan de andere kant…2-0 voor Zundert MA. Geen vuiltje aan de lucht zou men zeggen. Maar met nog zo’n 15 minuten te spelen kwam Zevenbergen na een fraai uitgevoerde strafcorner ineens op 2-1. Ook nu weer probeerde Zevenbergen door te drukken en dat lukte 2-2. Om kampioen te worden moest Zundert MA winnen, met nog 1 minuut op de klok was het alle ballen naar voren. De seconden tikte weg en na een mooie bal door het midden viel de 3-2 voor Zundert MA en werd er gelijk afgefloten….KAMPIOEN!

Niet 1 maar 2 teams van Zundert zijn dit seizoen kampioen geworden. Zundert MD1 is nl. ook zaalkampioen 2017-2018 geworden. Beide teams van harte gefeliciteerd met het behalen van dit mooie resultaat.