VVR wint derby tegen Wernhout

RIJSBERGEN - Op zondag 18 februari stond de thuiswedstrijd tegen Wernhout op het programma. De eerste fase van de wedstrijd is wat rommelig, maar daarna heeft VVR de overhand en weet Wernhout onder druk te zetten.

In de 7e minuut een aanval van VVR over links. De bal wordt terug gelegd op Tom, die zijn schot vanaf 18 meter door de keeper uit de hoek getikt ziet worden. Hierna volgen twee corners die wel voor enig tumult zorgen, maar waar geen echte kansen uit voort komen. In de 13e minuut een crossbal van Joris op Yoran. Yoran maakt een goed actie naar binnen, maar ziet zijn schot geblokt. Enkele minuten later een aanval van VVR over meerdere schijven. De bal belandt uiteindelijk bij Tom maar schiet voorlangs. In de 18e minuut wordt een corner van VVR door Stef van Nispen bij de 2e paal rakelings voorlangs gekopt. In de 20e minuut een vrije trap voor VVR aan de zijkant. De bal wordt door Maarten voorgelegd en Joris kopt diagonaal binnen, 1-0. In de tegenval wordt een overtreding gemaakt op Joris op 20 meter van het doel. De vrije trap wordt door Stef in de handen van de keeper geschoten. In de 26e minuut begint Yoran aan een actie. Hij geeft een steekbal op Joris, die de bal controleert en de 16 meter in snijdt. Joris wordt gestopt middels een overtreding, penalty. Joris schiet zelf beheerst binnen, 2-0. Hierna vergeet VVR door te drukken. Er wordt te onrustig gespeeld waardoor Wernhout weer enigszins in de wedstrijd komt. In de 33e minuut een vrije trap voor Wernhout, welke recht in de handen van Bram geschoten wordt. In de 40e minuut een prima actie van Yoran vanaf rechts. Hij weet de achterlijn te halen, maar de bal stuitert net verkeerd op om tot een goede voorzet te komen. In de 42e minuut nog een corner voor Wernhout welke door VVR weggewerkt wordt. Zo wordt de rust bereikt met een 2-0 voorsprong voor VVR.

De eerste kans na de rust is voor VVR. Via een aanval over rechts wordt de bal voorgegeven door Hassan. De voorzet wordt verlengd door Sjors tot bij Yoran en schiet naast. In de 51e minuut een aanval van Wernhout over rechts. De bal belandt in de 16 meter en wordt uit de draai laag op het doel geschoten. De bal stuitert uiteindelijk via de binnenkant van de paal in de handen van Bram. VVR is veel te slap de kleedkamer uitgekomen. De duels worden te weinig gewonnen en er wordt te veel achteruit gelopen. In de 58e minuut een aanval van VVR over links. De voorzet van Hassan wordt door Stef naast gekopt. In de 68e minuut wordt een vrije trap voor Wernhout op 30 meter van het doel in de handen van Bram geschoten. Enkele minuten later een aanval van Wernhout over rechts. De lage voorzet in de 16 meter wordt hard diagonaal binnen geschoten, 2-1. In de 77e minuut levert een corner voor VVR geen gevaar op. In de 80e minuut eindelijk weer eens een goede aanval van VVR. Een aanval over meerdere schijven wordt uiteindelijk prima bij de eerste paal ingekopt door Wouter. De keeper van Wernhout weet de bal echter middels een prima reflex uit de kruising te tikken. De daaruit volgende corner wordt door Wernhout van de lijn gehaald. De lage voorzet wordt tot corner verwerkt. De corner wordt naast gekopt door Wernhout. In de 90e minuut een aanval van Wernhout over links. De voorzet belandt bij een geheel vrijstaande Wernhout-speler, welke op een paar meter van het doel recht in de handen van Bram kopt. Enkele minuten later beland een geplaatst schot van Wernhout op de kruising. VVR weet uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken.