Laatste vertrek van Stuivezand.
Laatste vertrek van Stuivezand.

Trappistentrappers nemen afscheid

ZUNDERT - Het mooie weer in het weekend bracht vele Trappistentrappers op de been, er wordt gefietst als nooit tevoren. Afgelopen week zijn dan ook weer heel wat trainingskilometers gemaakt.

Bij de wegploeg zijn zondag 32 Trappistentrappers geteld, 20 van hen reden een ruim 100 km lange XL versie en de rest reed de oude vertrouwde winterronde. Beide ritten kenden weinig spannende gebeurtenissen en zo hoort het eigenlijk ook, goed voor de fietsers en een makkie voor de chauffeurs.
Een groep van acht veldrijders vertrok naar Kalmthout, de startplaats was anders maar de route leek verdacht veel op die van enkele weken geleden met dat verschil dat het toen nat en glibberig was en deze keer licht bevroren en een stuk droger. Een mooie rit van ruim 40 km en op de fiets weer naar huis. Drie jeugdleden zijn met jeugdleider Jos van Bergen naar de Krochten geweest waar zij beurtelings opdrachten mochten bedenken die samen uitgevoerd moesten worden, dit ging hen goed af, de ochtend verliep dan ook naar wens.

Grote plannen
Met name de mannen met grote plannen die een voorjaarsklassieker willen gaan rijden draaien hun hand er niet voor om op zowel zaterdag als zondag ritten van over de 100 km te rijden, en het zal nodig zijn! Een aantal voornamelijk B groep renners hebben zich voorgenomen de Ronde van Vlaanderen te gaan rijden, een loodzware tocht van 232 km door het Belgische landschap met venijnige heuvels en kasseistroken waarbij een ijzersterke conditie vereist is. De start is op zaterdag 31 maart in Antwerpen, nog vijf weken om te trainen dus.
Daarnaast heeft een groep A renners zich als doel gesteld om half april de toerversie Amstel Gold Race te rijden, ook geen kleintje! Vanuit Valkenburg 240 km door de heuvels van Limburg waarbij ruim 3700 hoogtemeters overwonnen moeten worden. Ook voor hen geldt dat een top conditie en een goede voorbereiding van het grootste belang zijn om deze monsterrit tot een goed einde te brengen.

Superprestige
In het 36e seizoen van de Superprestige veldrijden, dit is een regelmatigheidcriterium bestaande uit een aantal crossen waarbij punten zijn te verdienen, ging de eindoverwinning in de categorie U23 naar clubgenoot Sieben Wouters, een zwaar bevochten en knappe prestatie!

Programma
Net over de grens in Wildert organiseert WTC ’t Pedalleke op zondag 25 februari een veldtoertocht. Voor de meeste veldrijders zal dit de laatste toertocht van het winterseizoen worden, vertrek om 8.30 uur. De wegploeg vertrekt om 9.00 uur voor hun winterronde. De jeugd mag een email verwachten met daarin het programma voor zondag. Hun bestemming was eigenlijk het crossterrein in Wuustwezel maar gevreesd wordt dat de vorst fietsen onmogelijk zal maken in verband met de hard bevroren diepe sporen.
Zondagmiddag 12.00 uur komen we voor de laatste keer samen bij café Stuivezand, het afscheid is definitief. Graag zien we alle leden hierbij aanwezig om medeoprichter Louis Goossens en gastvrouw Monica te bedanken voor de vele mooie jaren die de Trappistentrappers hier mochten zijn.
En dan is het ook echt over en uit, maandag 26 februari komen chauffeurs en wegkapiteins bijeen op de nieuwe locatie, café van T, om de laatste details van het nieuwe wegseizoen te bespreken. Aanvang 20.00 uur.[l]