Zaalhockey kampioenen MD1 van ZHC.
Zaalhockey kampioenen MD1 van ZHC. ZHC

MD1 van ZHC vierde keer op rij kampioen

ZUNDERT - Zonder puntverlies met wederom enkel gewonnen wedstrijden presteerde het Meisjes D1 team van de Zundertse Hockeyclub het afgelopen zaterdag om voor de vierde keer de kampioenstitel op hun naam te zetten.

Vier keer kampioen, een ongekende prestatie van deze 13 jonge hockeytieners van de Zundertse hockeyclub. Na een vliegende start afgelopen najaarscompetitie op het veld, is de beslissing gevallen MD1 halverwege te promoveren naar de derde klasse. De meiden werden voorts zonder ook maar een verloren wedstrijd alsnog kampioen. De wintercompetitie zaalhockey die daarop volgde was het niet anders. Ondanks voldoende tegenstand en enkele lastige wedstrijden sleepte het team de ene na de andere wedstrijd aan winstpunten binnen. Uiteindelijk leverde wederom een volle reeks gewonnen wedstrijden het enthousiaste team hun welverdiende vierde kampioensmedaille op.
Nauwelijks afgekoeld staat het team alweer strak in de startblokken voor de komende veldcompetitie. De meiden kijken ernaar uit en balen enigszins dat de vorst het veld deze week ongeschikt voor de trainingen dreigt te maken. Want -wederom gepromoveerd- zullen ze op het veld nu tegenstanders uit de 2e klasse tegenover zich hebben. Het zal erg moeilijk en pittig worden, maar de meiden zijn er niet bang voor. 'Het is leuk als je met pittige tegenstanders te maken hebt, daar gaan wij beter van spelen en je leert er veel van'. Ze zijn er wel aan toe om alles aan geleerde techniek en samenspel uit te kunnen proberen bij nog sterkere tegenstanders. Ze zullen er weer vol voor moeten gaan. Of ze moeten wennen aan het idee dat ze dan misschien geen kampioen gaan worden....? Ze lachen typerend: 'Hoezo niet?! Dan kennen ze ons nog niet! Haha!'.
Zaterdagmiddag vierde het team met trainers, coaches en ouders eerst nog hun verse kampioenschap met een gezellig etentje. Want MD1 is naast een ijzersterk, ook nog een gezellig en hecht team. Als je al zolang met elkaar speelt dan gebeuren er soms ook dingen die minder leuk zijn. Ook dan zijn we er voor elkaar. Een team op het veld en in de zaal, maar ook een fijn team daarbuiten.
Daarom nog eens een applaus op papier voor deze fantastisch fijne meiden, hockeyteam MD1 van ZHC: Annabelle, Daantje, Esmee, Hilde, Lieke, Lieve, Lola, Lotte, Maïté, Nina, Noa, Robin en Roos Raven. Ook feliciteren we coaches en trainers Naomi, Anne, Daniëlle en Monique en alle ondersteunende en supporterende ouders met dit knappe sportieve team. We wensen iedereen weer heel veel succes en gezelligheid voor de komende lentecompetitie op het veld!

Uitslagen zaterdag 24 februari
Zundert MD1-Olympia MD2 17-0
Zundert MD1-Zwart Wit MD5 3-0
Zundert MB1-Goes MB2 1-5
Zundert MB1-Pelikaan MB4 0-9
zondag 25 februari
Zundert MD2-Goes MD3 9-0

Veldltraining
Alle veldtrainingen zijn komende week afgelast i.v.m. de vorst.Hou de website van ZHC goed in de gaten voor meer informatie.
Voor meer informatie kun je contact opnemen op het mailadres van ZHC: info@dezundertsehockeyclub.nl. [l]