Afscheid van Stuivezand.
Afscheid van Stuivezand.

Wegseizoen Trappistentrappers gaat van start

ZUNDERT - Heb je net de winterspullen opgeruimd komt er Siberische koude lucht naar hier. Toch werd op de laatste zondag van het winterseizoen nog volop gefietst, het was koud en winderige maar nog goed genoeg om op pad te gaan.

Met 24 man werd de gewone winterronde gereden, de veldrijders groep reed negen man sterk voor een veldtoertocht naar Wildert, een groep van acht man reed een eigen trainingsrondje op de weg rondom Zundert, een groep van zes veldrijders ging op avontuur in het Mastbos en de jeugdgroep heeft zich uitgeleefd op het crossterrein in Wuustwezel. Maar allemaal waren ze op tijd weer terug om afscheid te nemen van café Stuivezand.

The End
Het was een mooi afscheid. Onder de vertoning van historische bewegende beelden en foto’s doorliepen de als Trappisten, in bruine pij, uitgedoste leden van het eerste uur de geschiedenis van de vereniging. Met leuke anekdotes over het prille begin, de eerste volgbus, de ritten die ze reden en zeker niet onbelangrijk; de tijd die ze doorbrachten bij Louis Goossens op Stuivezand. Voor die belangrijke rol die de zojuist tot erelid benoemde Louis gespeeld heeft in hun leven en dat van de andere Trappistentrappers werd hij hartelijk bedankt en in de bloemetjes gezet. Bloemen, een dikke knuffel en heel veel dank waren er ook voor gastvrouw Monica die altijd klaar stond voor de Trappistentrappers.
De toch al gezellige bijeenkomst kreeg nog wat extra fleur door het ‘the Voice’ waardig optreden van een Trappistentrappers dames koor dat Louis op muzikale wijze van harte bedankte voor zijn jarenlange gastvrijheid. Een prachtig lied op de muziek van ‘Mexico’ werd ten gehore gebracht, een streling voor het oor. Maar aan alle moois komt een einde, zo ook aan Café Stuivezand. Een thuis om nooit te vergeten!

Details
Maandagavond kwamen wegkapiteins, chauffeurs en bestuursleden bijeen om een puntje op de i te zetten voor het nieuwe wegseizoen dat zondag 4 maart van start gaat. Diverse onderwerpen aangaande verkeersveiligheid, inzet chauffeurs en volgbussen, informatievoorziening en taken van wegkapiteins kwamen daarbij aan bod. Belangrijkste beslissing van deze avond is wel het afschaffen van de wekelijkse eindsprint, de Zundertse ´Dylan Groenewegens´ zullen zich moeten beheersen. Met de beperkte mogelijkheden en het enigszins onbekend zijn van de nieuwe aankomst routes is een massasprint in deze beginfase niet verantwoord.
Als iedereen op één lijn zit kan er niet veel meer zijn wat een goede seizoenstart in de weg staat. Ook het nieuwe thuishonk, café van T, is er helemaal klaar voor.

Programma
Zondag 4 maart, gaat Marc van Hees er voor zorgen dat de A groep een 90 km lange rit kan rijden. Luc Hombergen doet hetzelfde voor de B groep maar dan een 80 km rit, Jos van Bergen 70 km voor de C, Erik Verboven 60 km voor de D en Gerard van Gastel 50 km voor de E groep. Of de jeugd groep ook de weg op gaat of nog in het veld blijft rijden hangt af van de weersomstandigheden, onderling spreken zij dit af. Net als alle andere groepen vertrekken zij om 9.00 uur en let op: vertrek vanuit café van T in Wernhout. [l]