Al eens aan vrijwilligerswerk gedacht?

SWZ en haar vrijwilligers zetten zich in voor burgers van gemeente Zundert die een steuntje in de rug nodig hebben. Als vrijwilliger van Stichting Welzijn Zundert kun je zeer uiteenlopende dingen doen voor diverse doelgroepen, kortdurend of structureel, vooral praktisch aan de slag of juist van grote emotionele waarde, 's avonds of overdag. De mogelijkheden zijn eindeloos. Iedere maand lichten we enkele vacatures uit.

Gezelschap tijdens revalidatie

Hugo (52) heeft onlangs een hersenbloeding gehad. Gezien de herstelperiode die nodig is kan hij voorlopig niet werken. En dat werk is eigenlijk heel belangrijk voor hem om dat zijn sociale contacten vooral op de werkvloer plaatsvinden. Hij voelt zich dus best alleen. Zou je het leuk vinden om de komende periode af en toe op de koffie te gaan voor een praatje of een blokje om? We zoeken een nuchtere persoonlijkheid met een open mind. Voorkeursdag: maandag, woensdag, vrijdag of in het weekend. 's ochtends of 's middags na 15.00 uur.

Vismaatje

Cees (69) uit Zundert zoekt een mannelijk vismaatje die graag met hem erop uit wil om te vissen. Iemand die houdt van vissen, gezellig buurt (praatje maken), herinneringen wil ophalen over hoe het vroeger was en hier en daar wel van een grapje houdt. Cees loopt met behulp van een kruk omdat hij een verbrijzeld been heeft. Op lichamelijk gebied is Cees wel een pechvogel te noemen, maar dit weerhoudt hem er niet van om te stoppen met vissen. Cees kan hier en daar dan ook wel wat hulp gebruiken, daarom is het fijn dat het vismaatje zelf ook kan vissen en/of de kennis ervan heeft. Cees is een aardige man die graag van een praatje houdt en passie heeft voor het vissen.

Mantelzorgondersteuning

Jan (89) uit Zundert is mantelzorger voor zijn vrouw Lia (85), dag in dag uit. Dit doet hij met alle liefde en plezier, maar zo af en toe een momentje voor zichzelf zou ook eens fijn zijn. Daarom dat zijn vrouw Lia eens in de 14 dagen met iemand wil kaarten, kletsen, een (korte) wandeling, etc. zodat haar man ontlast kan worden. Lia heeft al bijna 30 jaar een stoma. We zoeken een vrouwelijke vrijwilliger die kan doordrukken want soms kan mevrouw wat eigenwijs zijn. Een pluspunt zou zijn dat iemand kan kaarten, want haar man kan het helaas niet. Voorkeursdag: Woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur. Voor ongeveer 1 uurtje om de 14 dagen.

Heb je belangstelling of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk op onze website www.swzundert.nl voor deze en andere vacatures of neem contact op met Stichting Welzijn Zundert, De Welborg 4. Tel: 076-5972200 mail: info@swzundert.nl