Zundertenaar (20) belandt in Mark en komt om

ZUNDERT - Een oorspronkelijk uit Zundert afkomstige man (20), die in de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn huidige woonplaats Breda met zijn auto in de Mark belandde, is in de nacht van zaterdag op zondag overleden.

DOOR ADDO SPRANGERS

De politie kreeg vrijdagnacht omstreeks 03.50 uur een noodmelding dat er een auto vanaf de Markkade het met ijs bedekte water van de Mark was ingereden. Op locatie zagen de agenten de ter water geraakte auto waarvan de koplampen onder water schenen. Een 19-jarige man, eveneens afkomstig uit Zundert, wist zelfstandig naar de kant te komen. Zijn kameraad, de 20-jarige persoon die zich in de auto bevond, moest door een duiker van de brandweer worden bevrijd, maar kwam later dus toch te overlijden.

Olie booms

Brabantse Delta zette olie booms in om vrijgekomen olie en benzine uit het water te filteren. Olie booms zijn de ideale oplossing voor het indammen en absorberen van olie op het water. Zij absorberen geen water en blijven drijven op het water. Zelfs als deze volledig verzadigd zijn, blijven de olie booms boven het wateroppervlakte uitsteken. De olie booms kunnen gemakkelijk gekoppeld worden met metalen haken en ringen en door een koord in de booms kunnen de booms eenvoudig gehesen worden, ook als de olie booms volledig verzadigd zijn. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.[l]