STZ Zundert verliest nipt in Oosterhout

ZUNDERT - In de 15e speelronde van de Eredivisie moest het Zundertse driebandenteam de strijd aanbinden tegen “’t Hartje/van Wanrooij”.

“STZ” ging in deze derby voor behoud van een plaats in de middelmoot, terwijl de gastheer alles moet doen om uit de gevaren te geraken. Een spannende ontmoeting lag dus in het verschiet. Raymon Groot begon tegen routinier Ad Broeders die dan ook als eerste aan de pauze aantikte. Na de thee wist Raymon het verschil te verkleinen en zelfs naast Broeders te geraken. Onverwacht pakte Broeders uit met een serie van 7. Dat was er teveel aan voor Raymon en moest de eer met 36-40 aan Broeders laten.

Op de andere tafel moest invaller Rik van Beers aantreden tegen Harrie van de Ven. Rik kwam niet goed op dreef terwijl van de Ven bijna elke stoot wist te scoren. Rik scoorde tot dan 9 x 1 carambole en zag van de Ven ook nog een serie van 8 maken. Dus volgde de thee-pauze! Na de hervatting wist Rik beter om te gaan met de situaties en was het van de Ven die niet meer de finesse toonde van voor de pauze. Nu was het Rik die verraste met een serie van 8 en had intussen zijn opponent benaderd. Van de Ven was het padje kwijt, hij miste twee maal de matchbal en Rik van Beers zorgde met 39-40 voor een fraaie overwinning.

In de 2e seance kwamen de kopmannen aan de tafel; Peter de Backer van “’t Hartje/van Wanrooij” en Roland Forthomme van “STZ –Zundert”.

Voor het publiek was het genieten van de hoogstandjes die beiden op de tafel wisten te brengen. Deze partij eindigde als een ware thriller met twee winnaars 40-40 na 26 beurten. Op de andere tafel speelden Davy van Havere en Barry van Beers. Vanaf het begin was het van Havere die het voortouw nam in deze partij en ook als eerste halverwege was. Tot dan was Barry niet in goede doen maar eenmaal over de helft kwam hij middels een serie van 5 kwam hij toch nog in de buurt van van Havere, maar die trok na 30 beurten aan de winst met 40-32. Deze keer geen winst voor STZ-Zundert, 5-3 was net te weinig. [l]