Overhandiging van de sleutels aan de gemeentelijke servicedienst.  FOTO GUUS ARNOUTS
Overhandiging van de sleutels aan de gemeentelijke servicedienst. FOTO GUUS ARNOUTS Foto:

Bus en vrachtwagen voor servicedienst

ZUNDERT- Op dinsdag 27 februari overhandigden de wethouders Piet Utens en Johan de Beer de sleutels voor een nieuwe vrachtwagen en een busje van de gemeentelijke servicedienst. "Het goede werk wat de servicedienst doet, kan niet gebeuren zonder goed materieel", aldus De Beer.

DOOR GUUS ARNOUTS


Zo'n anderhalf jaar geleden zette de gemeente geld opzij voor de vervanging van het materiaal van de Servicedienst Zundert. "Neem de vrachtwagen als voorbeeld. We zijn niet op zoek gegaan naar eenzelfde model, in plaats daarvan hebben we gekeken naar: 'Wat past beter bij de behoeftes van de servicedienst?'. Daarnaast zijn beide wagens ook beter voor het milieu en dragen ze bij aan de slagvaardigheid van deze mannen", legt Utens uit.

Belangrijk werk

Het was volgens de wethouders een 'wij dankbaar, zij dankbaar'-besluit. "De servicedienst doet dan ook belangrijk werk", gaat De Beer verder. "Bij calamiteiten zijn zij er vaak als een van de eersten bij. Is er een melding van gaten of kuilen in de weg? Nou dan is de servicedienst al vaak snel paraat."

Volgens hem gaat die rol echter nog verder dan alleen herstelwerkzaamheden. "De servicedienst vervult een belangrijke positie als ogen en oren van de buurt. Zo vangen zij meldingen van vandalisme, overlast of mankementen vaak als eerste op", aldus De Beer. De dienst is verder helemaal toegerust op deze tijd. Met een tablet naast het stuur kunnen ze klachten en meldingen vrij snel overzien, traceren en er vervolgens werk van maken.

Ludieke manier
Utens, die de nodige ervaring heeft met vrachtwagens en over een groot rijbewijs beschikt, besloot om met zijn collega-wethouder samen het nieuwe materiaal de gemeentelijke werkplaats op te rijden. Even wennen, want naar eigen zeggen was het zes jaar geleden voor het laatst dat hij achter het stuur van een vrachtwagen zat. Een ludieke manier om de sleutels even later te overhandigen aan het gemeentepersoneel.

Belangrijke taak
Volgens de wethouders is het werk waarvoor het nieuwe materieel gaat dienen echter een stuk serieuzer. "Met deze vrachtwagen kan de gemeente bijvoorbeeld een wijk of buurt ondersteunen die snoeiplannen heeft", vertelt De Beer. Het nieuwe materiaal is dan ook enthousiast ontvangen door de medewerkers. "Zo'n busje is eigenlijk een rijdend magazijntje hè, als we bijvoorbeeld een speeltoestel in een speeltuintje gaan repareren moet je wel allerlei schroefjes en boutjes bij je hebben", glimlacht een medewerker van de servicedienst. "Het werd ook stilletjes aan tijd voor een nieuwe." En voor de liefhebbers: De vrachtwagen is van het merk Scania, model G400 (met takel), het busje is een Opel Vivaro. [l]