Joeri Peeters. Foto: Patricia van Loock,  BeeldCentrum Fotografieopleidingen
Joeri Peeters. Foto: Patricia van Loock, BeeldCentrum Fotografieopleidingen Foto: Patricia van Loock, BeeldCentrum Fotografieopleidingen

Velo's Fietserij staat paraat

KLEIN ZUNDERT - Sinds afgelopen jaar kent Klein-Zundert in het dorpshart een fietsenmaker die een hoop maken kan: Velo's Fietserij aan de Klein Zundertseweg 58a.

DOOR ADDO SPRANGERS

Joeri Peeters (22) is de trotse eigenaar van de zaak. Na vier jaar in loondienst te hebben gewerkt, vond hij het tijd om als ondernemer op eigen benen te gaan staan en een bedrijf te runnen op zijn eigen manier. Hoe die eruit ziet? "Ik doe reparaties en onderhoud", zegt hij. "Dat is een uniek concept. Ik heb geen nieuwe fietsen in de winkel. Een bewuste keuze aangezien er in deze moderne tijd een hoop is veranderd in de verkoop van fietsen. Klanten helpen met de nazorg van de fiets is daarnaast ook veel leuker. Het is bovendien een succes gebleken."

Mooie locatie
Met hulp van zijn ouders, John Luyckx en de Gemeente Zundert belandde hij na een kleine zoektocht in het pand waar hij nu met Velo's Fietserij is gevestigd, op een steenworp afstand van de Antoniusschool. "Een mooie locatie, midden in het zicht", aldus Joeri Peeters. "Bovendien komen er in de zomer veel toeristen langs in Klein Zundert. Ideaal."

Klaarstaan
Hij heeft het met Velo's Fietserij meer dan naar zijn zin. "Of het nu gaat om advies, onderdelen, verlichting of een beurt, ik sta voor iedereen klaar. Alle soorten fietsen zijn al binnen geweest en ook rolstoelen en bakfietsen zitten in die lijst. Als ik het kan maken, waarom niet?" [l]

Velo's Fietserij, Klein Zundertseweg 58a, 4882 BH Zundert,
tel. 06-15483832
www.veloszundert.nl