Gemengde gevoelens bij Moerse Boys

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag een vrijwel probleemloze middag beleefd. Tegen Zeelandia-Middelburg schoot De Moer uit de startblokken met een vroege treffer, waarna het nooit meer echt in moeilijkheden kwam. De oranjehemden zegevierden met 3-1, maar er was niet louter reden tot vreugde na afloop.

Nachtmerrie
Hoewel de oranje-witten meer dan verdiend als winnaar van het veld stapten, was er geen oorverdovend applaus na het laatste fluitsignaal. Het was stil, muisstil. In de aller-, allerlaatste seconde van het treffen ging invaller Jochem immers kermend van de pijn naar de grond na een ogenschijnlijk onschuldig duel. De middenvelder greep direct naar de arm en daarmee werd een nachtmerrie werkelijkheid. De immer aanwezige, ongekend fanatieke en topfitte Jochem liep weer een schouderblessure op.

Tot die blessure was er geen enkele reden tot ontevredenheid voor het Klein-Zundertse publiek. Vanaf minuut één was Moerse Boys de bovenliggende partij, in de derde minuut gesteund door een grabbelende goalie. Sjors trapte een hoekschop richting de tweede paal en de Zeeuwse doelman bokste mis. Het leer viel in één tijd binnen.

Moerse Boys werd in het zadel geholpen door de vroege treffer en hield ook na de openingstreffer de controle. Desondanks moest Bart halverwege de eerste helft een defensief klusje opknappen, toen de Zeeuwse opponent dreigde uit te breken.

Niet veel later zat Moerse Boys helemaal op rozen. Sjors leverde een panklare, indraaiende voorzet af, waaruit Pim onberispelijk raak knikte. Hoewel er nog bijna een uur te spelen was, zaten de oranjehemden op rozen. Zeelandia-Middelburg had tot dan toe weinig in de melk te brokkelen.

Uit het boekje
Vrij snel naar rust vond het absolute hoogtepunt van het treffen plaats. De 3-0 van Moerse Boys was een doelpunt uit het boekje, een treffer om de vingers bij af te likken. Verdediger Sjoerd brak door op rechts en leverde een prima pass af op Pim. De centrumspits legde de bal met een subtiele voetbeweging klaar voor Daan, die met een loepzuivere schuiver doel trof. De handen gingen op elkaar, meer dan terecht. Het was ongetwijfeld een van de mooiste treffers van het seizoen.

Vlak na de derde treffer combineerden de oranje-witten fraai, maar dat bleek van korte duur. Goalie Tom toonde in het vervolg meer dan eens zijn kwaliteiten. Eerst redde hij met een fraaie zweefduik, even later was zijn reflex met de voet wonderbaarlijk. Door de ingrepen van Tom én degelijk werk van de defensie bleef een spannend slot achterwege.

Debutant
In het absolute slot kreeg jeugdspeler Bas Naalden de ultieme beloning voor het harde werken. De zeventienjarige A-junior kwam binnen de lijnen voor Rik en vierde daarmee zijn debuut. Meer dan eens nam de jeugdspeler de laatste weken plek op de bank, maar nu kreeg hij ook daadwerkelijk speelminuten. Tot grote vreugde van Vakkie Youth. De fanatieke, jeugdige aanhang zag één van hen minuten maken in de hoofdmacht. Ieder balcontact van Bas werd met luid gejuich ontvangen. Een fraaie gewaarwording.

Moerse Boys won terecht en overtuigend, met 3-1. Gemengde gevoelens desondanks. Treurnis vanwege de blessure van Jochem, blijdschap door het resultaat en een debuterende jeugdspeler. De resultaten op andere velden waren gunstig, waardoor ons vlaggenschip zich meer en meer opwerpt als titelkandidaat. Aanstaande zondag de uitwedstrijd naar SCO in Oosterhout. Let op: Aanvang om 14.00 uur!

Voor meer info: www.moerseboys.nl [l]