Jeugdtraining op het crossparcours.
Jeugdtraining op het crossparcours.

Trappistentrappers in de regen

ZUNDERT - Pas halverwege de zondagochtend ritten hield het op met regenen waarna de renners weer droog konden waaien. Dat ze bij aankomst op veldrijders leken was met zulk weer niet te vermijden. Door de zachte temperatuur was het zo heel slecht nog niet om te fietsen, maar de voorkeur gaat toch uit naar droog weer.

De A en B groep besloten samen een rit te rijden, dat deden ze met 26 man. Gesplitst in twee groepen, met Bas Verheijen wind op kop, naar Grobbendonk. Met wind in de rug maakten ze de mooie rit van 88 km vol. Het lijkt niet zoveel maar velen van hen hadden zaterdag ook al een 140 km lange trainingsrit door Zeeland gemaakt en dan telt het lekker aan.
Met 17 personen reed de C groep de alom bekende winterronde, bijna 80 km goed gefietst met een mooi gemiddelde en zonder oponthoud.
Ook de D en E groep reden samen, met 14 man. Arnold Schipperen nam de rit voor zijn rekening. Om de Dorpenomloop te vermijden bleef de groep ten oosten van Zundert. Met de wegomleiding bij Hazeldonk werd de rit iets langer dan gepland maar de 78 km leverde geen problemen op. De E groep leden, die gewend zijn aan een korte pauze halverwege, doen er bij deze gezamenlijke ritten verstandig aan onderweg iets op de fiets te eten om kans op hongerklop (de bekende man met de hamer) te voorkomen.
De vijf man tellende jeugdgroep hield het in de regen al wat sneller voor gezien en maakte er een korte rit van.

Verbeeten Challenge
Het gaat de goede kant uit met de inschrijvingen voor de Verbeeten Challenge van zondag 8 april. Schrijf je tijdig in bij het Trappistentrappers team zodat onze organisatoren het vertrek vanuit Wernhout en de verdere gang van zaken goed kunnen voorbereiden. Inschrijven kan via onze eigen website.

Merken
Zomaar even tussendoor, een leuk weetje voor als je het op een feestje eens een keer over fietsen wil hebben.
Weet u hoeveel racefiets merken er zijn? Nee waarschijnlijk niet, van Apex tot Zannata wereldwijd minstens 206 verschillende merken racefiets! Daar komt bij dat een merk als bijvoorbeeld Sensa ook nog 33 verschillende modellen heeft die per model dan óók weer kunnen verschillen in afmontage en kleurcombinatie, keuze te over dus. Geen wonder dat we zelden of nooit twee dezelfde fietsen aan de start zien op zondagochtend. Het gaat te ver om ze hier allemaal op te noemen maar op het Trappistentrappers forum vindt u de hele lijst, www.trappistentrappers.nl/forum.

Programma
Op zondag 18 maart gaat John Casteleijn een 100 km lange rit uitzetten voor de A groep. Zijn ploeggenoten verdenken Jan van den Broek ervan dat hij met de B groep de Oesterdam gaat rijden en adviseren een extra banaan mee te nemen. André Braspenning zet een 80 km rit voor de C groep uit, Ad Peeters een 70 km rit voor de D groep en Alex van Gastel een 60 km rit voor de E groep. De jeugdgroep gaat een rit van 50 km rijden. Voor alle groepen geldt dat ze om 9.00 uur vertrekken bij café van T in Wernhout.[l]

Jeugdtraining op het crossparcours.