Zundert zet in op sport voor mensen met beperking

ZUNDERT - Gemeente Zundert start een nieuw initiatief om deelname aan sport door mensen met een beperking te vergemakkelijken.

DOOR ADDO SPRANGERS

Zij heeft zich hiertoe per 1 maart aangesloten bij het landelijk initiatief Uniek Sporten dat beschikt over een website waar sportverenigingen hun activiteiten voor mensen met een beperking kunnen aanbieden. "Onze doelstelling is om zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke, lichamelijke of chronische beperking in staat stellen om deel te nemen aan sport bij een reguliere sportvereniging," meldt sportwethouder Jan Aarts. De aansluiting bij Uniek Sporten past binnen de nieuwe sportvisie die de Gemeente Zundert samen met sportverenigingen heeft opgesteld. Eén van de doelstellingen is om extra aandacht te geven aan speciale doelgroepen in onze gemeente.

"Sport is er voor iedereen en moet beschikbaar zijn voor iedereen. Een aantal doelgroepen krijgt van ons daarom extra aandacht om sport te stimuleren," aldus wethouder Jan Aarts.

Met haar deelname aan Uniek Sporten sluit de Gemeente Zundert zich aan bij de reeds samenwerkende gemeenten Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout en Roosendaal.

Surf voor meer informatie over Uniek Sporten en sportverenigingen die activiteiten aanbieden voor mensen met een beperking naar www.unieksporten.nl[l]