Nieuwe lichting op pluche Zundertse gemeenteraad

ZUNDERT - De stemmen zijn geteld en daarmee zijn ook de namen bekend van de mannen en vrouwen die zijn gekozen om de komende vier jaar plaats gaan nemen op het pluche van de Zundertse gemeenteraad.

DOOR ADDO SPRANGERS

De gekozen kandidaten voor de vier door het CDA bemachtigde zetels zijn lijsttrekker Twan Zopfi , vertrekkend wethouder Jan Aarts, Louis van den Broek en Gert-Jan Paulussen.

Ook de VVD krijgt vier zetels toebedeeld en wel voor Lauran Geus, Floor Vreijsen, Rachel Oostvogels en Bas Arnouts.

De gekozen kandidaten voor de drie zetels van Dorpsbelangen zijn Johan de Beer, René de Bruijn en Ine Timmers.

Ondernemend Platteland komt met een extra zetel in de raad uit op drie, zetels waarop door Ellie Kools, Lieke Michielsen en Jos Willemsen aanspraak kan worden gemaakt.

Succes

OPZ en D66 krijgen straks ieder twee zetels in de raad. Laatstgenoemde partij deed als nieuwkomer vriend en vijand verbazen door meteen twee raadszetels te scoren.

De gekozen kandidaten voor D66 zijn Leezan van Wijk en Take de Beer. OPZ blijft staan op twee zetels, welke moeten worden ingevuld door André Gulden en Linda Jorissen-Oomen.

Succes is er eveneens voor de andere nieuwkomer van dit jaar, Lokaal Perspectief. Geert Aerts mag namens deze partij plaatsnemen op de verworven raadszetel

Opkomstpercentage

Het opkomstpercentage voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zundert is vastgesteld op 51,24%. Het aantal opgeroepen kiezers bedroeg 17.873. Hiervan kwamen er 9.159 naar de stembus. ER werden 9.135 geldige stemmen geteld, inclusief 38 blanco stemmen. Er werden 24 ongeldige stemmen genoteerd. Dinsdagavond vond het afscheid van de oude gemeenteraad plaats. Komende donderdagavond worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd tijdens een bijzondere raadsvergadering.[l]