Adri Oostvogels en Ron Mouws  FOTO SASKIA ROKS
Adri Oostvogels en Ron Mouws  FOTO SASKIA ROKS Foto: Saskia Roks

De Blaosaoze vieren 33-jarig jubileum

WERNHOUT- Dweilorkest 'De Blaosaoze' is een vrij groot gezelschap van zo'n 29 muzikanten. Het is een gemêleerde groep, de leeftijden variëren van 16 jaar tot 50 plus. Samen kunnen ze een leutig deuntje blazen en zijn vooral rondom de carnavalsperiode actief. Adri Oostvogels en Ron Mouws zijn vanaf het eerste uur lid van de Wernhoutse carnavalskapel.

DOOR SASKIA ROKS

Op 6 april staat het feest vanwege het 33-jarig jubileum van de Blaosaoze al op de kalender genoteerd. De avond begint met een receptie vanaf 20:00 uur en zal vanaf 21:00 uur overgaan tot een heus feest. Het wordt deze keer geen kapellenfestival, vertelt Ron Mouws. Misschien dat collegablaaskapellen wel even een deuntje willen spelen, bedenkt hij. "Nou, dat is natuurlijk prima maar wij gaan deze keer zelf niet spelen. We hebben namelijk een disc jockey die de avond van een vrolijke ambiance gaat voorzien."

''Elke (carnavals)dag heeft zijn eigen charme'

Leden

Alle leden van de Blaosaoze hebben een link met de muziekvereniging 'Wernhout Vooruit'. Alle muzikanten zijn dus lid van de Harmonie en spelen in het harmonieorkest of in de percussiegroep.

C.V de Zaantaoze werd in 1982 opgericht, weet Adri Oostvogels te vertellen. Een paar jaar later werd de fanfare (nu harmonie) benaderd met de vraag of er uit hun gelederen een blaaskapel te vormen was. "Dat was dus in 1986. We startten met een man of vijf á zes en alleen op maandagmiddag met het kinderbal gingen we op pad."

Gegroeid

Inmiddels telt de Wernhoutse blaaskapel maar liefst 29 muzikanten! En we hebben nu een vol programma met carnaval, vertelt Adri. "behalve het kinderbal bezoeken we nu ook de lagere school en de voetbalkantine. En we spelen ook altijd aan het parcours van de optocht in Prinsenbeek." Dat is toch wel één van de leukere uitstappen, vinden beide heren.

Adri en Ron hebben beide hun muzikale interesse van huis uit meegekregen. Ze zijn al 33 jaar lid van de Blaosaoze en respectievelijk al bijna 40 en 41 jaar lid van de Harmonie. Adri speelt trompet en Ron blaast op de euphonium.

Niet stoppen

"Waarom wij het al 33 jaar volhouden?" Nou, gewoon omdat we niet stoppen, grapt Ron Mouws. En toch maakt dit antwoord duidelijk wat de beide heren zo leuk vinden aan het spelen bij de Blaosaoze. Het gaat om de onderlinge gezelligheid en leuke sfeer. "Een grap en een grol, we hebben het altijd heel gezellig met z'n allen." De repetities van de Bloasaoze beginnen zo'n twaalf weken voor de carnaval van start gaat. Het repertoire telt zo'n 30 nummers en wordt ieder jaar ververst met enkele nieuwe carnavalsnummers. Dit jaar was het heel leuk binnenkomen met het liedje 'Hallo allemaal!' van de Luizenmoeder, lacht Ron. [l]

Info:
Receptie vanaf 20:00 uur tot 21:00 uur. Aansluitend feestavond met disc jockey. Iedereen is welkom!
Locatie: café De Valk , Wernhoutseweg 135