Regisseur Ron Schijfs en de 'Karamasovs' Els Verheyen, Marret Floren, Sonja van Laerhoven. FOTO SASKIA ROKS
Regisseur Ron Schijfs en de 'Karamasovs' Els Verheyen, Marret Floren, Sonja van Laerhoven. FOTO SASKIA ROKS Foto: FOTO SASKIA ROKS

Zunderts Komedie speelt: 'Frankenstein'

ZUNDERT- Een avondje uitbundig lachen! Dat is de insteek van de voorstelling 'Frankenstein'. Het is een hilarische klucht van onnozelheden.

DOOR SASKIA ROKS

De tekst is afkomstig van Hugo Matthijssen, een Belgische muzikant en schrijver die bekend is geworden met 'Het Leugenpaleis' van Studio Brussel. De regie is in handen van Ron Schijfs, een oude bekende van het toneelgezelschap. Hij nam al eerder een periode van vier jaar het regiseerwerk op zich. Nu dus weer terug van weggeweest.

Verhaal

Het verhaal speelt zich af in het Slavische gehucht Smrnstvsk. Daar staat het verpauperde kasteel dat Victor Frankenstein geërfd heeft. Er is geen geld om het kasteel te renoveren. Maar dan vindt Frankensteins knecht Kneut, een wetenschappelijk werkje van Frankensteins overgrootoom met als veelzeggende titel: " Hoe maak ik een fatsoenlijk en hardwerkend mens"

'Vrolijk toneelspel met liedjes''

Loods

Behalve de regisseur is ook de locatie van de voorstelling dit jaar veranderd. John Frijters legt uit hoe dat zit. " We hebben vijftien jaar lang bij ons in de loods gezeten maar die is nu verhuurd. Gelukkig bood onze buurman Peter van Hasselt zijn loods aan. Nou, heb je dan een goeie buurman, of niet?"

Het publiek dat per auto komt, zal door verkeersregelaars naar de parkeergelegenheden gewezen worden. Eenmaal binnen wordt men ontvangen in de foyer waar werken tentoongesteld zullen worden van Zundertenaar Rick van Strien.

Actief

John Frijters is al vanaf het eerste uur betrokken bij de Zundertse Komedie. Hij stond jarenlang zelf op de planken maar poogt nu een stapje terug te doen. Al valt dat nog niet mee. John is actief in de decorploeg. Zij hebben de taak om de loods in een theater met foyer te veranderen. Daarnaast bouwen ze ook het decor, dit jaar zijn dat onder meer kasteelmuren en boekenkasten. Verder zorgt John voor de catering. "Een bakske koffie met een broodje hoort erbij, dan hoeft er niemand naar huis en het is gezellig." Zijn vrouw Ria Frijters is verantwoordelijk voor de financiën.

Lintjes

Het echtpaar Frijters kreeg beide een lintje voor onder meer hun verdiensten voor de Zundertse Komedie. Ik was totaal overrompeld, vertelt John. "Ik vind het nog steeds bewonderenswaardig dat niemand van de groep zich voorbij gepraat heeft! Ja, het is toch een blijk van waardering. Wij vonden het een hele leuke verrassing!" Naast zijn inzet bij de decorploeg en de catering, wil John tijdens een repetitie ook wel eens souffleren. "Maar laatst was ik te laat met mijn tekst omdat ik te veel op het spel aan het letten was en heel hard moest lachen. Ja, Ron zet als regisseur alles op het goede spoor, het wordt echt een heel leuk stuk!" [l]

Speeldata: 7, 8, 12, 13 en 14 april

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: Laarakkerstraat 3, Zundert

Kaarten: reserveren via: www.dezundertsekomedie.nl of kopen bij sigarenspeciaalzaak Arnouts, Molenstraat 12, Zundert