Al eens aan vrijwilligerswerk gedacht?

SWZ en haar vrijwilligers zetten zich in voor burgers van gemeente Zundert die een steuntje in de rug nodig hebben. Als vrijwilliger van Stichting Welzijn Zundert kun je zeer uiteenlopende dingen doen voor diverse doelgroepen, kortdurend of structureel, vooral praktisch aan de slag of juist van grote emotionele waarde, 's avonds of overdag. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Op dit moment zijn we vooral op zoek naar vrijwilligers die iets willen betekenen voor mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen voor een zorgbehoevende partner, ouder of andere naaste. De zorg is vaak intensief omdat mensen steeds langer thuis blijven wonen. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag en jarenlang voor hun naaste. Om dat vol te kunnen houden, is het belangrijk om af en toe even vrijaf te nemen van de zorg. Maar dat is alleen mogelijk als zij die zorg op een verantwoorde manier kunnen overdragen. Respijtzorg door vrijwilligers aan huis kan die mogelijkheid bieden. Het is een belangrijk middel om overbelasting te voorkomen.

Wat kun je verwachten?

Als respijtvrijwilliger ga je in overleg bijv. een dagdeel per week of tweeweken bij iemand thuis langs. De mantelzorger gaat dan buitenshuis iets voor zichzelf doen. In die periode biedt je gezelschap en kun je binnenshuis iets ondernemen zoals een spelletje, de krant lezen of iets anders. Je wordt niet gevraagd zorghandelingen te verrichten. Meer verzorgende taken zoals bijvoorbeeld koffie zetten kunnen wel bij de vraag horen. Wanneer de mantelzorger weer opgeladen thuis komt zit je taak erop. Iedere situatie is uiteraard anders.

Heb je belangstelling of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk op onze website www.swzundert.nl voor deze en andere vacatures of neem contact op met Stichting Welzijn Zundert, De Welborg 4. Tel: 076-5972200 mail: info@swzundert.nl