Foto: Guus Arnouts

'Zin in Zundert' als toeristisch lokkertje

ZUNDERT - Er werden afgelopen week in het gemeentehuis van Zundert wederom twee PRET Handdrukken uitgereikt aan Zundertse initiatieven om toerisme en recreatie te bevorderen. Tevens maakte het Platform voor Recreatie en Toerisme (PRET) bekend op korte termijn de speciale app 'Zin in Zundert' te lanceren.


DOOR GUUS ARNOUTS

De opkomst wordt steeds beter en meer ondernemers, organisaties en verenigen weten hun weg te vinden naar de bijeenkomsten van PRET. Tijdens een netwerkbijeenkomst werden de aanwezige toehoorders getrakteerd op de nieuwe ontwikkelingen omtrent de PRET Handdrukken maar ook op de in samenwerking met Uitgeverij de Bode gerealiseerde uitgave Zomer in Zundert, een promotieblad dat verspreid wordt onder vele recreatieve locaties in de wijde omtrek van de gemeente Zundert.

PRET Handdrukken
Speciale aandacht voor de winnaars van de PRET Handdrukken - de prijs van 500 euro voor ondernemende en culturele initiatieven - die in het voor- en najaar vergeven worden om de gemeente Zundert op de kaart te zetten. Ditmaal kreeg het Vincent Van GoghHuis een handdruk voor zijn project omtrent de kunstenaar Vik Muniz. Ron Dirven, directeur van het Van GoghHuis, legt uit dat de kunstenaar onder andere een soort tapijten of taferelen maakt met onderdelen van bloemen en planten. Het Van GoghHuis heeft dan ook Muniz naar Zundert weten te halen om, toepasselijk, een beeld met dahlia's te maken. Het geld wordt gebruikt voor promotionele doeleinden.

De andere winnaar was de prille Stichting Cultuur Landgoederen Zundert, vertegenwoordigd door Jack Roelands. De stichting kan de 500 euro goed gebruiken voor het organiseren van culturele activiteiten op de landgoederen die de gemeente Zundert rijk is. Te denken aan De Moeren of de Oude Buisse Heide waar bij de Angorahoeve deze zomer al een theatervoorstelling plaats gaat vinden, laat Roelands weten.

Tips en weetjes

En toen werd het tijd voor het zoethoudertje van de avond en wellicht ook de reden waarom velen nieuwsgierigen een kijkje kwamen nemen. In samenwerking met Stappen & Shoppen, een online horeca-, retail- en cultuurplatform, gaat PRET een eigen app lanceren met als voorlopige werktitel genaamd 'Zin in Zundert'.

Op de app zal straks vooral voor toeristen handige informatie staan over talloze culturele evenementen, naast culinaire tips en andere weetjes of foto's. Steunend op de vier pijlers van PRET: Corso, Van Gogh, natuur en Zundert Trappist, hoopt het platform op deze manier bij te dragen aan de vindbaarheid van de gemeente voor toeristen. De app gaat naar verwachting over een maand online. Een van de eersten die een premium account mocht uitproberen was de 15-jarige Vincent Bastiaansen, die met zijn eigen honingmerk weliswaar net naast een PRET Handdruk greep, maar bij wijze van troostprijs als eerste een luxe variant van de app mag gaan gebruiken om zijn onderneming te promoten.[l]