Sprookjes bestaan in het Rijsbergse driebanden

RIJSBERGEN - De Duvels speelden het hele seizoen nogal matig en zagen de Toekomst met een groot verschil het Teamkampioenschap van Rijsbergen winnen, maar in de beker en in de strijd om de Louis Daemen schaal tegen diezelfde Toekomst speelden ze als herboren en wonnen de strijd met een ruime marge.

Duidelijk gesterkt door het succes van zijn team mocht André de Peijper voor het eerst in 13 jaar beginnen aan de C-finale. Jarenlang had hij aan de kant toe moeten kijken hoe anderen er met de eer vandoor gingen. Maar nu was hij er bij en nu heerste hij. Op papier betere spelers zoals Ad Vissers en Jac Daemen moesten halverwege de week het hoofd buigen. Zelfs de gepromoveerde Cees Martens moest in de finale toegeven dat niemand het sprookje van André kon verstoren.

B-finale
Ook in de B-finale bleek er iets magisch aan de hand te zijn. Hardop vroeg Hans Snellen zich af waarom iedereen zo slecht tegen hem speelde. Is het een gave of geluk. Een beetje van beide waarschijnlijk. Hans speelde niet heel bijzonder, maar wel heel constant en dat deed niemand hem na. Anderen zoals Stefan Weijgers en Johan Oomen (beter bekend als Barabbas) hadden gedurende de week wel ergens een off-day. Ook een wat zenuwachtige Robert-Jan Vriends, die zich in de finale partij te veel liet afleiden door randzaken, moest zijn meerdere erkennen in een koelbloedige Hans die zich wederom B-kampioen van Rijsbergen mag noemen. En als beloning is hij, zoals hij zelf tijdens de prijsuitreiking zei, volgend jaar kanonnenvoer voor de A. Zo werd een spannende zaterdag nog met een gulle lach afgesloten.

A-klasse
In de A-klasse was de spanning te snijden. Het was duidelijk dat er een aantal spelers op een missie waren en dat er eigenlijk helemaal geen ruimte was voor sprookjes. De spanning was ook buiten de ring voelbaar en dat had vooral gevolgen voor Reggy Brouwers, die zich liet afleiden en daardoor punten liet liggen, zodat zijn droom om kampioen van Rijsbergen te worden weer een jaar de ijskast in moet. Met de missie van Hein Hanegraaf daarentegen ging het een stuk voorspoediger. Het kostte een hoop strijd en het kwam echt niet vanzelf, maar voor de achtste keer mag hij zich kampioen van Rijsbergen noemen. Een prestatie van ongekende klasse, want daarmee is hij recordhouder en is zijn sprookje uiteindelijk toch de waarheid geworden.

Organisatie
De organisatie kijkt terug op een geweldige week. De vaak voelbare spanning ziet RBC als een compliment omdat de titel voor een hele hoop spelers duidelijk een bijzondere betekenis heeft. RBC is weer terug in augustus met de Open Rijsbergse, waarvan de inschrijving deze week start. [l]