Ferry van den Broek Koning 2018 en tevens Keizer kruisboog vereniging Komst des Vredes Achtmaal
Ferry van den Broek Koning 2018 en tevens Keizer kruisboog vereniging Komst des Vredes Achtmaal Johan Tax

Koningsschieten bij Komst des Vredes

ACHTMAAL - Zaterdagmiddag 31 maart werd bij Kruisboogvereniging Komst des Vredes, thuis bij Den Thuur, weer gestreden om de titel, Koning voor het komende jaar.

Om 13 uur hadden dertien gegadigden ingeschreven waarna de loting voor de eerste twee series kon beginnen. Iedereen heeft kans op deze titel als ze hun dag maar hebben. Na de eerste twee series nestelde Ferry van den Broek zich riant aan kop met 195 punten voor Erwin Tax 191p gevolgd door Ronald Verhaard en Johan Tax beide 189p en Kevin Kools 188p. Maar de strijd is nog niet gestreden met nog twee series van elk tien schot te gaan. Na een kleine pauze word aangevangen met de derde serie en de spanningen lopen voelbaar op. De schutters worden al wat stiller !! De stand na dertig schot laat zien dat de strijd nog steeds open ligt met Erwin en Ferry op kop. Beide laten nu 290 punten noteren voor Johan Tax 286p gevolgd door Ralph Sprenkels en Ronald Verhaard beide 283p en Arno Dictus 282p.
De spanning begint langzaam aan snijdend te worden en de zes voornoemde schutters nemen even pauze om weer op adem/kracht te komen. Zij zullen samen de finaleronde ingaan. Bij aanvang van deze vierde serie is het behoorlijk rustig in de schietaccommodatie bij Den Thuur. De voornoemde spanningen brengen tevens met zich mee dat er menig roosje gemist wordt. Na de wedstrijd worden de namen op de kaarten wederom dicht geniet en deze worden door elkaar gehusseld. Hierna kan Arno Dictus, ons jurylid voor deze gelegenheid, wederom geheel neutraal de punten uit gaan maken. Na de telling blijkt dat er geen nakamp komt en gaan we aan tafel voor het heerlijke paasmaal wat ons door Sandra en Luc wordt voorgezet, waarvoor dank.
Als de hongerige magen gevuld zijn wordt het tijd om de nieuwe Koning te huldigen. Voorzitter Frans Boden benoemd alle uitslagen van de deelnemers als volgt: 13e Frans zelf met 238 punten. 12e Johan Dockx 246p; 11e Kees van der Kloot 257p; 10e Kevin Kools 270p; 9e Ineke Vriends 274p; gedeelde 8e Bennie de Jong en Alphons van Aert beide 277p; 6e Arno Dictus 373p; 5e Ronald Verhaard 375p; 4e Ralph Sprenkels 377p; 3e Johan Tax 382p; 2e Erwin Tax 383p; en Koning 2018 van de Komst des Vredes, Ferry van den Broek met 385 punten.


Koningstitel en Keizerschild
Ferry wordt voorzien van bijbehorende Koningsereteken, de bloemen en de chocolade Paashaas. Als Ferry terug naar zijn zitplaats wil wordt hij toch nog even tegen gehouden. De secretaris weet dat het reglement zegt; Keizer wordt je bij vijf maal Koning in totaal of drie jaar Koning achtereen. Eigenlijk slaat Ferry nu een dubbelslag want hij behaalt het Keizerschap doordat hij voor het derde jaar achtereen Koning van de Komst des Vredes wordt, maar het is tevens ook de vijfde maal (2006-13-16-17-18) dat hij de Koningstitel in de wacht sleept. Het daarbij behorende Keizerschild wordt hem omgehangen waarna de aanwezigen hem kunnen feliciteren met de behaalde Titels. Er wordt geproost op de nieuwe Koning en wij wensen Ferry veel succes op de komende Koningenwedstrijden bij de NKB en Kring Zundert. [l]

Ferry van den Broek Koning 2018 en tevens Keizer kruisboog vereniging Komst des Vredes Achtmaal.