Ed Huijbregts en Rudolf van Hassel zijn klaar voor de derby. FOTO GUUS ARNOUTS
Ed Huijbregts en Rudolf van Hassel zijn klaar voor de derby. FOTO GUUS ARNOUTS Foto:

Derby voor de deur

[chapeau] Rebound voor De Moer of tweede overwinning voor Zundert?

ZUNDERT - Een seizoenshelft later: De return van de dorspderby tussen Moerse Boys en VV Zundert staat voor de deur. Dit maal brengt VV Zundert een bezoek aan Moerse Boys, van wie het de vorige wedstrijd in september wist te winnen. Hoe staan de kaarten er nu voor? Voor beide clubs staat er in ieder geval veel op het spel.

DOOR GUUS ARNOUTS


In deze 'confrontatie' staan Rudolf van Hassel en Ed Huijbregts tegenover elkaar. Van Hassel speelde vijftien jaar in het eerste van VV Zundert en trainde verschillende elftallen, terwijl Huijbregts naast het gevoetbald te hebben ook drieëntwintig jaar de selectie ondersteunt, onder andere als vlagger. Van haat en nijd is zeker geen sprake, wel van een amicale, maar sportieve rivaliteit wanneer de oranje vlaggen en roodzwarte sjaals tevoorschijn komen.

FC Barcelona vs. Real Madrid
Qua voetbal zit er echter een groot verschil tussen de clubs. "Je kunt het een beetje vergelijken als FC Barcelona en Real Madrid", legt Van Hassel uit. "Zundert staat erom bekend dat ze nadenkend spelen en vooral mooi willen voetballen, maar dat is niet altijd even effectief." Daar kan Huijbregts zich wel in vinden. "Bij De Moer hebben we meer een vechtersmentaliteit en spelen we misschien wat minder op karakter. Echte doeners, spelend met de punt naar voren." Opportunistisch voetbal is dan weer iets wat beide heren weer terugzien bij 'hun' selecties. "Derby's zijn zo spannend", lacht Van Hassel. "Ik stond vaak genoeg tegenover De Moer met gierende zenuwen door m'n lijf."

Zelfde klasse, andere doelen
Toch zullen de zenuwen bij beide elftallen voor andere belangen zijn. "We kunnen en willen kampioen worden hè", vertelt Huijbregts. "We staan er sterk op en zeker in de aanloop naar de derby merk je dat er iets leeft onder de jongens. De spirit is echt hoog." VV Zundert wil overleven in de Tweede Klasse en speelt zaterdag voor de nodige punten. Maar het eerste kampt met veel blessures en bovendien een aantal niet-gespeelde wedstrijden door het aanhoudende winterweer. "En dat is jammer hoor", reageert Van Hassel. "We zijn een beetje uit de flow geraakt. Als je het objectief bekijkt zie je dat De Moer nu wel in die goede flow zit." Volgens Huijbregts zal het dan ook een heel andere wedstrijd worden dan de vorige keer. "Het elftal staat er nu echt, in september werd er misschien nog gezocht naar een goede tactiek en de juiste posities. Nu spelen we zekerder."

Geen oud zeer
Ondanks de tegenvallers zal Zundert er zaterdag zeker staan, ze moeten ook wel. Van Hassel: "Zodra je dat veld opstapt moeten je gedachten bij de bal zijn." En dat kan knap lastig worden met de supportersaantallen die heren verwachten te komen. "Net als bij VV Zundert zal nu ook Sportpark de Akkermolen volstromen", stelt Huijbregts. "Er zal toch wel een mannetje of 1800 komen supporteren", voegt Van Hassel toe. Volgens beiden alleen maar mooi. En hoewel de clubs er nu anders voor staan dan in september, verwachten Huijbregts en Van Hassel veel strijd, passie en toewijding. Van Hassel: "Spelers van beide clubs kunnen normaal gesproken door één deur, al zal dat na zaterdag misschien toch even anders zijn."



Supporters van beide clubs bereiden zich voor op de wedstrijd. Vanuit Zundert zal er een roodzwarte mars richting De Akkermolen trekken. Ook Moerse Boys laat van zich spreken met o.a. een ballonnenwedstrijd voor de jongste supporters. Aanvang wedstrijd: zaterdag 7 april om 18.00 uur op Sportpark de Akkermolen.

"Nou ja, tegenover", lacht Van Hassel. "We kunnen gewoon door één deur samen hoor."