Perry Pijnen samen met René en Anneke Van Gurp-Hanegraaf in de kassen van De Plantage. FOTO GUUS ARNOUTS
Perry Pijnen samen met René en Anneke Van Gurp-Hanegraaf in de kassen van De Plantage. FOTO GUUS ARNOUTS Foto: Guus Arnouts

Kwekerij Van Gurp-Hanegraaf stopt na veertig jaar

ZUNDERT - Na veertig jaar komt er een einde aan het kwekersbestaan van René en Anneke van Gurp - Hanegraaf. Door haast onherstelbare stormschade aan hun kassen begin dit jaar, besloten ze eerder dan beoogd te stoppen met hun bedrijf. Perry Pijnen van De Plantage, een kwekerij tussen Zundert en Rijsbergen, wil voortaan de klanten van René en Anneke van dienst zijn.

DOOR GUUS ARNOUTS

Een uitgebreide klantenkring hebben René en Anneke erop nagehouden. De kleinschalige kwekerij van het echtpaar aan de Liesstraat 64 voorzag menig inwoner en bedrijf uit de streek van florissante kleuren en goede planten. "Zomerbloeiers hadden we vooral", licht René toe. "En middenin de zomer waren we meestal helemaal uitverkocht en klaar. Maar vergeet niet dat je als kleine kweker in het hoogseizoen van februari tot aan juni iedere dag bezig bent."

Van een echte overname is dan ook geen sprake. Perry Pijnen benaderde het echtpaar om gedeeltelijk het klantenbestand over te nemen. "We kenden elkaar als collega's", gaat Perry verder. "Het is natuurlijk zonde dat alles ineens zou ophouden als René en Anneke gingen stoppen." Naast De Plantage zullen René en Anneke ook hun klanten doorverwijzen naar de Zundertse Handelskwekerij Nouws. Op deze manier hopen Anneke en René toch een soort afscheid van hun vaste klanten te kunnen nemen. Anneke: "Het is een bedankje voor alles en iedereen die we in die veertig jaar van dienst konden zijn. Wij hopen door deze twee kwekers aan te bevelen, onze klanten een soortgelijk aanbod in planten te kunnen doen."

Voor wie interesse heeft: Op zondag 15 april is het tevens 'Kom in de kas'-dag bij Plantenkwekerij de Plantage, Antwerpseweg 91, 4891CM in Rijsbergen (tegenover Restaurant Tafelen) [l]