Koning Johan Chantrel
Koning Johan Chantrel J. Roelands

Johan Chantrel Koning bij Zeldzaam Maar Zeker

ZUNDERT - Zaterdag 7 april jl. is er bij kruisboogvereniging Zeldzaam Maar Zeker (ZMZ) weer gestreden om de jaarlijkse Koningstitel. Totaal traden 10 schutters aan om een gooi te doen naar de winst.

Op voorhand waren de ervaren schutters zoals Johan Chantrel, Erik van Opstal al favoriet voor de titel. Maar ook de talentvolle jeugdige Tim Foesenek heeft dit prille seizoen al laten zien dat hij in een goede vorm verkeerd.

Na de reguliere 2 voorrondes van 10 schoten bleken Johan Chantrel en Tim Foesenek exact op een gelijke stand te staan, beiden 195 punten. Jack Nouws volgde het tweetal met 190 punten, Erik van Opstal met 188, Piet Adriaansen met 185 en Barry Vermeiren sloot met 181 punten als zesde schutter aan voor de finale.

Er volgde een spannende finale serie van 10 schoten op commando. De 2 koplopers, Johan en Tim gingen er beide voor en schoten een sterke finaleserie van 98 punten. Deze serie opgeteld bij de startscore betekende dus nog steeds een gelijke stand, nl beide 293 punten na 30 schoten.

Volgens het reglement van ZMZ volgt er bij gelijke stand na 30 schoten nogmaals een kampserie van 10 schoten op commando. De spanning is hoog voor beide schutters tijdens deze nakamp. De strijd gaat gelijk op tot het 8e schot. Tim schiet een 9 en Johan een 10 en slaat hiermee een klein gaatje in zijn voordeel. Nog twee spannende schoten volgen en zowel Johan als Tim schieten nog tweemaal een 10. De ervaring en routine van Johan (totaal 391 pnt) winnen het dan toch net tegen het talent van Tim (totaal 390 pnt).

Na afloop was de winnaar Johan dan ook zeer opgelucht en blij met zijn (eerste) Koningstitel. Na vele jaren 2e en 3e plaatsen te hebben gescoord heeft hij deze titel te pakken en zal hij ZMZ gaan vertegenwoordigen tijdens de strijd om de titel Koning der Koningen van de Nederlandse Kruisboog Bond (NKB). Deze wedstrijd is ergens in juni van dit jaar, waar tevens ons lid Jack Roelands zijn titel van 2017 mag verdedigen en ZMZ dus zal aantreden met 2 schutters. [l]