ZUNDERT - In de strijd tegen degradatie heeft Kippenpan.nl/van Beers-Son afgelopen zaterdag weer een belangrijk punt gehaald in de thuiswedstrijd tegen Pearle Opticiens.

Mark Havermans trof in Piet Rodts een tegenstander, die voor elk patroon wel een oplossing leek te hebben. Met in de eerste tien beurten al 2 series van 4 en één van drie, nam Piet na 10 beurten een voorsprong van 16-10. Ondanks het goede verweer van Mark, werd die voorsprong middels een serie van 6 en van 5 nog verder uitgebouwd tot 33-20. Mark speelde een goede partij maar trof in Piet een tegenstander, die deze wedstrijd niet kon verliezen; 35-29 in 31 beurten.

Lennart Schrauwen speelde tegen Richard de Bruin een wedstrijd, welke moeizaam op gang kwam.

Door goed verdedigend spel van beide spelers, bleven hoge scores achterwege. Toen Lennart in zes beurten 11 caramboles maakte, maar ook Richard zijn ritme vond, werd het spannend tot het einde.

Uiteindelijke winst was er voor Lennart 35-33 in toch slechts 39 beurten.

Invaller Frank de Groof speelde tegen Jens van Dam een moeizame wedstrijd. Ondanks dat Frank jarig was, werden er geen cadeautjes uitgedeeld. Met enkele mooie series, maar tussendoor ook te veel poedels, wist Frank toch tot aan de 39e beurt voorsprong te houden, 31-30. Toen vond Jens dat het feestje afgelopen moest zijn en maakte met drie caramboles een einde aan de partij; 32-40 in 44 beurten.

Tegelijkertijd begon Danny Geysen furieus in zijn partij tegen Pascal Claus. Terwijl Pascal moeite had met de tafel, speelde Danny alsof het dagelijks werk is en produceerde de één na de andere mooie bal. Met daarbij een serie van 6 en 4 was er na 21 beurten voorsprong van 33-15. Dat biljarten onvoorspelbaar is , werd duidelijk na de pauze. Waar bij Danny de productie stagneerde, kwam Pascal in de flow en kwam beetje bij beetje dichterbij. Uiteindelijk wist Danny zich zelf en het team te belonen met winst 37-40 in 37 beurten. Al met al een mooi en verdiend punt. [l]

Zaterdag 14 april spelen we tegen team Hilvarenbeek.