RIJSBERGEN: Zondag 15 april is het precies honderd jaar geleden dat Petrus Hopmans, bisschop van bisdom Breda de huidige Sint Bavokerk inzegende.

De eerste steen werd in 1916 gelegd door de toenmalige pastoor Serrarens. Aannemer Jacob Stevens uit Roosendaal bouwde de kerk met hulp van Belgische vluchtelingen uit de eerste wereldoorlog 1914-1918 voor de som van f 95.000, - Het vorige kerkgebouw was gelet op de staat waarin het verkeerde en het groeiend aantal parochianen bovendien veel te klein geworden. Die ging in 1919 tegen de vlakte. De nieuwe moest plaats bieden aan 950 bezoekers. Dat aantal wordt vanwege de maatschappelijke veranderingen en kerkelijke verwikkelingen in het verleden niet meer gehaald. Thans leidt het bezoek nog niet direct tot tot ontevredenheid maar meer zou leuker zijn.

Plechtige Eucharistieviering
Zondag wordt tijdens de plechtige Eucharistieviering om 10.30 uur op bijzondere manier de inwijding van de huidige kerk 100 jaar geleden herdacht. Het parochiebestuur vertrouwt er op dat deze morgen sprake mag zijn van een flinke belangstelling en nodigt daarom iedereen uit. Ook hier geldt hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dat de mate van aanwezigheid een uiting mag zijn dat de Rijsbergenaren trots gaan op hun Sint Bavokerk en die graag behouden zien ondanks men er misschien niet meer zo vaak naar toe gaat. Verder wordt U uitgenodigd om aansluitend op de viering met die ander in Koutershof onder het genot van een kopje koffie/thee en iets er bij even gezellig bij elkaar te zijn. Wij zien u zondag, tot dan.
Het r. k kerkbestuur Rijsbergen
(zie ook advertentie)