Bezoekers in gesprek tijdens de laatste editie van GrootGroenPlus. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT
Bezoekers in gesprek tijdens de laatste editie van GrootGroenPlus. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT Foto: Charles van Campenhout

GrootGroenPlus 2018: 'The Future = Green'

ZUNDERT - 'The Future = Green'. Aldus luidt het thema van de komende editie van vakbeurs GrootGroenPlus welke wordt gehouden van woensdag 3 oktober tot en met vrijdag 5 oktober 2018 in Zundert.

DOOR ADDO SPRANGERS

Het thema is natuurlijk niet voor niets gekozen. Er wordt namelijk mee duidelijk gemaakt dat groen de toekomst heeft en dat professionals in de groenbranche daarin dus een belangrijke rol vervullen.

Voorjaarsbeurs

De najaarseditie is niet de enige beurs waar GrootGroenPlus dit jaar bij betrokken is. In januari werd voor het eerst - tegelijk met een aantal andere beurzen - een voorjaarsbeurs georganiseerd. Deze beurs was uitsluitend gericht op de verkoop. GrootGroenPlus noemt de eerste resultaten van deze beurs positief: deelnemers en bezoekers waren enthousiast en tevreden, zo stelt de organisatie. Voldoende reden om de GrootGroenPlus Voorjaarsbeurs in ieder geval tot en met 2020 te organiseren en verder te ontwikkelen.

Russisch bezoek

Bij GrootGroenPlus zal dit jaar in ieder geval weer een twintigtal Russische vakbezoekers present zijn. Zij zullen de beurs bezoeken en nemen op de beursdonderdag deel aan de externe persexcursie. Het gaat hierbij om dezelfde vereniging die in 2017 ook een bezoek aan de vakbeurs bracht. Dit keer nemen echter een aantal andere leden deel aan de reis. De desbetreffende vereniging is opgericht door particuliere boomkwekerijhouders en vertegenwoordigt inmiddels 192 leden, afkomstig van 129 boomkwekerijen in 36 regio's van de Russische federatie, de republiek van Belarus, Kazachstan en Oekraïne.

Promotie

GrootGroenPlus meldt weer stevig in te zetten op public relations. Via de sociale media bijvoorbeeld richt zij zich eerst en vooral op het buitenland om zo meer internationale deelnemers en bezoekers aan te trekken. Vorig jaar bleek deze aanpak duidelijk vruchten af te werpen.

Inschrijven

Inmiddels hebben al 200 deelnemers zich ingeschreven voor deelname aan de vakbeurs. Dit aantal is volgens GrootGroenPlus hoger dan vorig jaar rond deze tijd. De actuele lijst met deelnemers - en tevens digitale beurscatalogus - is inmiddels online te vinden. Aanmelden kan via www.grootgroenplus.nl


Vakbeurs GrootGroenPlus biedt, in samenwerking met de Keuringscommissie van de KVBC, ook in 2018 weer de mogelijkheid om nieuwe planten (nieuwigheden) aan te bieden voor (langdurige) keuring in Zundert. Ook dit inschrijfformulier is te vinden op de website. Verder meldt GrootGroenPlus dat de zogeheten Road Show, een plantenshow van 20 tot 25 terugkerende noviteiten, zeker weer terugkeert op de beursvloer. Ook de gratis beurs-app zal binnenkort weer beschikbaar zijn. Deze zal niet meer alleen in het Engels beschikbaar zijn, maar ook in het Nederlands, Frans en Duits.[l]