Yoran is trots op zijn rol in Evita. Zelfs zijn naam prijkt op de poster. FOTO PRIVÉBEZIT
Yoran is trots op zijn rol in Evita. Zelfs zijn naam prijkt op de poster. FOTO PRIVÉBEZIT Foto: Privébezit

Yoran de Bont bemachtigt rol in Evita

Yoran de Bont wist het zelf al lang, maar hij moest nog een paar maanden zijn lippen stijf op elkaar houden. Dat viel niet mee, want hij is er zelf terecht razend enthousiast over. "Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het voor de officiële bekendmaking naar buiten komt, dus ik kon het eigenlijk alleen maar tegen mijn ouders vertellen. Ik ben blij dat het nu eindelijk openbaar is", zegt hij lachend over zijn rol van Magaldi in de musicalproductie Evita.

DOOR VERA DE GEUS

Klik
Toen Yoran hoorde dat Evita terugkeerde naar de Nederlandse theaters, twijfelde hij geen moment. "Ik wist dat de twee grootste mannenrollen al vergeven waren, maar de rol van Magaldi was nog vrij. Ik heb specifiek voor die rol auditie gedaan", vertelt Yoran. De producent bleek meteen verkocht.

'Het is een compleet andere rol dan die ik nu in My Fair Lady heb'

"Soms gebeurt het dat iemand auditie doet en dat je wéét, dit is het! Toen Yoran binnen kwam wisten we eigenlijk al dat we niemand anders nog kans zou maken", aldus de producent tijdens de bekendmaking in Amsterdam.

Zelfverzekerd
Yoran voelt zelf ook de connectie met de rol van Magaldi. "Het is een compleet andere rol dan die ik nu in My Fair Lady heb, maar zo ontzettend gaaf. Ik vertolk de rol van tangospeler Magaldi. Een heel zelfverzekerde man die heel goed weet hoe geliefd hij is. Heel anders dan mijn rol in My Fair Lady waar ik de verlegen en onzekere Freddy speel. De rol van Magaldi past ook wel in mijn straatje. Het is een aanwezige en volwassen rol met veel interessante muziek. De hele musical wordt gezongen en Magaldi heeft twee eigen scènes waar ik nu al enorm naar uitkijk", zegt hij enthousiast.

Connectie
Momenteel maakt Yoran dus deel uit van de cast van My Fair Lady. "Inmiddels hebben we ongeveer honderd voorstellen achter de rug en nog zo'n vijftig te gaan. Het is werkelijk fantastisch om te doen", vertelt hij.

'De hele musical Evita wordt gezongen, dat vind ik fantatsisch'

"Ondanks de vele, vele voorstellingen blijft het een fris geheel. Het gebeurt gewoon niet dat je daar als een soort robot op de automatische piloot gaat staan om een riedeltje af te werken. Heel soms denk je wel; 'Vandaag heb ik niet zo'n zin', maar dan is daar de connectie met het publiek en de cast. Je ziet ze kijken, lachen en reageren. Dat maakt iedere voorstelling weer anders. De wetenschap dat mensen gespaard hebben om door jou verrast en geboeid te worden, zorgt er ook voor dat het nooit een sleur wordt."

Première
Desalniettemin kijkt Yoran uit naar de nieuwe uitdaging in de vorm van Evita.Tot die tijd heeft Yoran nog genoeg te doen. "De komende maanden ben ik nog druk met My Fair Lady. Daar ben ik eind mei mee klaar en dan ga ik met twee collega's een rondreis door Argentinië doen. We willen alle plekken bezoeken die betrekking hebben op Evita. Dat wordt ook enorm gestimuleerd door de producenten, want zo kom je natuurlijk veel beter in je rol. Daarna hebben we nog een paar weken rust voordat we weer gaan repeteren voor Evita", zegt Yoran. Op 22 oktober gaat de musical in première in Carré. [l]

Evita

Evita wordt komend najaar op de planken gebracht door De Graaf & Cornelissen Entertainment, de producent waar Yoran momenteel ook voor werkt in de musical My Fair Lady. Brigitte Heitzer vertolkt weer de rol van Eva Péron zoals ze dat een decennia geleden ook deed. De Hoevense Yoran de Bont speelt Magaldi. Het is de vierde keer dat Evita op de planken wordt gebracht en vertelt het verhaal van de Argentijnse Eva Duarte die als buitenechtelijk kind een moeilijke jeugd heeft. Met hulp tangozanger Mgaldi (Yoran!) verhuist ze op 15-jarige leeftijd naar Buenos Aires. Daar probeert ze haar ambities om actrice te worden te verwezenlijken.

Yoran de Bont is opgegroeid in Hoeven. ARCHIEFFOTO