Nieuwe predikant Gereformeerde Kerk Rijsbergen

RIJSBERGEN - Op 6 mei vindt de intrededienst plaats van dominee Hans van Winkelhoff in de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) in Rijsbergen.

Nadat de vorige predikant, Ds. Reinier Drop, in mei 2017 een nieuwe functie aanvaard heeft in Voorthuizen-Barneveld, is er door de protestantse gemeente naarstig gezocht naar een nieuwe voorganger.

Hans van Winkelhoff, geboren in 1959 te Eindhoven (getrouwd, 3 kinderen), heeft zijn theologische studie in Leuven doorlopen. Na diverse andere werkzaamheden verricht te hebben is hij sinds 1990 predikant en was hij lange tijd verbonden aan de NGK Den Haag Zuid. Na een fusie aldaar met de Christelijk Gereformeerde Kerk kwam zijn predikantsplaats te vervallen. Daarna heeft hij 2 jaar de NGK Amersfoort Zuid gediend.

Als speerpunt in zijn functie ziet hij het leiden van de wekelijkse diensten in de kerk aan de Gommersstraat in Rijsbergen. Hij wil de bezoekers een plek van rust bieden waar zij kunnen genieten van hun geloofsbeleving in al zijn facetten.

Daarnaast wil hij een verbindende factor zijn, niet alleen in de onderlinge omgang in de protestantse gemeente, maar ook naar buiten toe. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in samenwerking met andere protestanse kerken in de omgeving, bijvoorbeeld op het gebied van catechese, de Alpha cursus of een marriage course.

De Nederlands Gereformeerde Kerk in Rijsbergen, ook bekend onder de naam Diakonia, is een christelijke gemeente met 160 leden uit Rijsbergen en omgeving. De kerk is opgericht in 1959.

De intrede dienst begint om 10:00 uur in het kerkgebouw aan de Gommersstraat 87. Na de dienst is er gelegenheid om Ds. Hans van Winkelhoff te feliciteren. [l]