Koning Gilde St. Ambrosius.
Koning Gilde St. Ambrosius. anja roelands

Frank Vermeiren Koning

ZUNDERT - Zondag 15 april werd het Koningschieten van Gilde St. Ambrosius georganiseerd.

Het beloofde zowel voor de organisatie als voor de deelnemers een bijzondere wedstrijd te worden dit jaar omdat we voor het eerst met het luchtgeweer Koning schoten. Er was hiervoor een speciale kogelvanger gemaakt met daarbij aangepaste houten vogels. Om 14.00 uur gingen we met z’n allen naar het terrein naast de schietbanen van Café Zaal Schuttershof waar de wedstrijd zou plaatsvinden. Na het welkomstwoord en het voorlezen van het reglement door de voorzitter werd de heersende Koning Rinus van Caam gevraagd om naar voren te treden. Met een woord van dank vanwege zijn goede inzet de afgelopen 3 jaar en trouwe dienst werd hij ontdaan van het koningskledij. Vanaf dat moment had Gilde St. Ambrosius geen Koning meer en moest er weer voor worden gestreden.
Als eerst werd er gestart met de Ere schoten van de aanwezige Keizers, Koningen en Voorzitters van de Gildes van: Kl.Zundert, Meer en Wuustwezel. Daarna werd de wedstrijd met het openingsschot van Rinus officieel geopend. Ondanks dat er veel deelnemers waren bleek de houten vogel zich goed staande te houden, maar na echter 50 minuten schoot Richard Marijnissen hem eraf. Richard aanvaarde het Koningschap echter niet dus werd er een nieuwe vogel geplaatst.
De tweede ronde deden er wederom veel deelnemers mee maar naar een half uurtje schieten haakten er al vele schutters af. Toch bleven er nog zes strijders over waaronder één vrouwelijke die de definitieve titel binnen wilden slepen. Het was tot het laatste moment zeer spannend maar Frank Vermeiren loste het schot waaronder de vogel bezweek. Gilde St. Ambrosius had vanaf dat moment weer een nieuwe Koning.
Frank Vermeiren werd geïnstalleerd als Koning van Gilde St. Ambrosius met de daarbij behorende felicitaties. Na het dankwoordje door de voorzitter kon het feest beginnen.

Voor foto’s zie: www.gildesintambrosius.nl [l]                                        

koning gilde st. ambrosius