VVR speelt gelijk tegen DIOZ

RIJSBERGEN - Vanaf het begin wordt het spelbeeld van de wedstrijd duidelijk. DIOZ zakt heel ver in op eigen helft en laat VVR het spel maken. VVR speelt echter te slordig en zoekt te vaak de moeilijkste oplossing. Het spel van DIOZ kenmerkt zich door het spelen van lange ballen en tevens wordt er vanaf het begin een aantal maal fors ingegrepen.

In de 12e minuut een vrije trap voor VVR. Deze wordt echter te scherp ingedraaid waardoor de keeper van DIOZ gemakkelijk kan onderscheppen. In de 24e minuut kan VVR over rechts in de aanval. De bal wordt uiteindelijk teruggelegd op de rand van de 16 meter, maar het schot gaat hoog over. In de 26e minuut een crossbal op Jolan. Hij kan de achterlijn halen en legt de bal bij de 2e paal waar Yoran de bal mist. In de 30e minuut wordt een vrije trap op 20 meter van het doel door Yoran in de muur geschoten. In de 35e minuut wordt Joris diep gestuurd. Zijn voorzet wordt onderweg licht geraakt waardoor de inlopende Hassan net niet wordt bereikt. In de 39e minuut is Gilberto net iets eerder bij een diepe bal dan de keeper van DIOZ, maar wordt te ver naar de zijkant gedrongen en gestopt middels een overtreding. De vrije trap wordt bij de 2e paal over gekopt door Joris.

In de 43e minuut komt Yoran nog tot een voorzet welke door Joris op een haar na gemist wordt. De rust wordt zodoende bereikt met een 0-0 stand. In de 48e minuut geeft Joris een afgemeten voorzet. De indraaiende bal wordt door Hassan naast geschoten. In de 50e minuut kan DIOZ in de omschakeling een aanval opzetten. De voorzet vanaf de rechterflank wordt feilloos binnengeschoten door de snel mee opgekomen middenvelder, 0-1.

In de 55e minuut wordt VVR wederom verrast in de omschakeling. Hassan kan echter op het laatste moment de spits van DIOZ afstoppen, maar heeft hier wel een overtreding voor nodig. De vrije trap op 20 meter van het doel wordt door Bram uit de hoek getikt.

In de 65e minuut wordt een vrije trap voor VVR na een handsbal over geschoten door Stef. In de 76e minuut wordt een vrije trap ingespeeld op Stef in de 16 meter van DIOZ. Hij controleert de bal, maar wordt neergehaald. De scheidsrechter legt de bal op de stip en geeft een DIOZ verdediger zijn 2e gele kaart. De penalty wordt door Joris op de binnenkant van de paal geschoten. De terugkomende bal komt wederom voor zijn voeten waarna hij alsnog binnen schiet. De scheidsrechter keurt echter terecht het doelpunt af omdat dit onreglementair is.

In de 80e minuut wordt een lange crossbal gecontroleerd door Yoran in de 16 meter van DIOZ, waarna hij wordt neergehaald. De scheidsrechter legt de bal wederom op de stip. De penalty wordt door Stef prima binnen geschoten, 1-1. VVR gaat hierna vol voor de winst. In de 85e minuut wordt een vrije trap ingedraaid maar gaat zonder dat iemand hem raakt voorlangs het doel van DIOZ. In de 87e minuut wederom een overtreding op Joris, waarna de verdediger van DIOZ op zijn hand gaat staan. Helaas reageert Joris hier verkeerd op en dit levert hem een directe rode kaart op. Enkele minuten later krijgt wederom een DIOZ-speler zijn 2e gele kaart na een natrappende beweging, waardoor zij met 9 man verder mogen.

In de 3e minuut van de extra tijd lijkt VVR nog bijna de volle winst binnen te halen. Een bal wordt door Tobias verlengd waarna de vrijstaande Jolan de bal voor het inkoppen heeft bij de 2e paal. De keeper van DIOZ weet echter met een katachtige reflex de bal uit het doel te tikken. De wedstrijd eindigt hierdoor teleurstellend in een gelijkspel, 1-1. [l]