Moerse Boys onverstoorbaar naar kampioenschap

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag een reuzenstap gezet richting het kampioenschap in de tweede klasse. Op eigen veld versloeg het concurrent Madese Boys met 2-0. De eindstand was daarmee een passende weerspiegeling van het wedstrijdbeeld, want Moerse Boys domineerde wederom.

Moerse Boys vierde de laatste maanden succes na succes, maar ook de roodhemden uit Made verkeerden in bloedvorm. Tien duels achtereen verloren zij niet, in 2018 stapten zij nooit als verliezer van het veld. Tot deze middag! Moerse Boys dicteerde deze middag, haast anderhalf uur lang. Niet voor het eerst dit seizoen. Het sprankelt niet iedere week, maar organisatorisch staat het als een huis. Moerse Boys domineert vrijwel iedere wedstrijd. Voor de tiende keer op rij dus, een ongekende serie. Het treffen met Madese Boys kende een aftastende openingsfase. Wellicht enigszins verlamd door de hitte maakten Moerse Boys en Madese Boys er allesbehalve een enerverend potje van. Pas halverwege de eerste helft viel de eerste grote kans te noteren: Pim stuitte, na een splijtende pass van de jarige Marvin, op de Madese goalie. Daarmee bewees de sluitpost zijn klasse. Samen met Tom was de Made-doelman de minst gepasseerde sluitpost van tweede klasse E. Tot deze middag.

Vijf minuten voor rust moest de doelverdediger van de bezoekers dan toch capituleren. Pas twee weken terug maakte Rik Mol zijn eerste treffer als speler van het eerste elftal, maar zondag trof de middenvelder voor de derde week achtereen doel. De pass was van Mark, het overstapje van Pim, de rake trap dus van Rik. Met uiterste precisie plaatste hij de bal in de verre hoek.

Ook na rust bepaalde Moerse Boys wat er gebeurde binnen de krijtlijnen. Madese Boys was vooral veroordeeld tot verdedigen, behoudens dat ene moment. Prompt brak de watervlugge linksbuiten door, dribbelend langs enkele verdedigers, richting het doel snellend. Tom stond op zijn post, kenmerkend voor een goede doelman. Eén keer moest hij deze middag echt bij de les zijn en juist toen redde hij bekwaam.

Aan de overzijde kreeg Klein-Zunderts trots enkele mogelijkheden om het duel voortijdig te beslissen. Het was uiteindelijk wachten op een klasseflits van Mark. Hij verzorgde de assist bij de openingstreffer en besliste in de slotfase het duel met een mooie kopbal, na een strakke voorzet van jeugdtalent Cas.

Een passend slot voor ook weer deze wedstrijd. En, wees eens eerlijk, wie rekende voorafgaand aan het seizoen op een kampioenschap? Nu is een titel heel dichtbij. Mocht Sarto-thuis zondag drie punten opleveren, dan kan onze hoofdmacht op donderdag 3 mei kampioen worden. Zover is het nog niet. Stapje voor stapje, alles op zijn tijd. Tot zondag, 14.30 uur op De Akkermolen.

Voor verdere info kijk op onze website: wwwmoerseboys.nl [l]