Noor van Gils.
Noor van Gils.

Brons op regiofinale en prestatie op het halve NK voor turnsters Olympia

WERNHOUT - Op zaterdag 14 april turnden de laatste turnsters van Olympia Wernhout hun regiofinale (Zuid-West Nederland) in Prinsenbeek.

Noor van Gils was de eerste turnster die haar finale mocht turnen. De spanningen waren aanwezig en dat kan lastig zijn als je op de balk moet beginnen. Noor stond echter stevig op de balk met hier en daar een kleine wiebel, maar geen val. De jury was ook onder de indruk en gaf haar het tweede hoogste cijfer op dit toestel. Op vloer turnde zij netjes en liet zij vol ovetuiging haar oefening op muziek zien. Ook bij sprong liet ze geen punten liggen en kreeg van de jury ook hiervoor een mooi punt toegekend. Noor sloot haar wedstrijd af op brug, waar zij heel netjes turnde en een mooi punt in ontvangst mocht nemen (13.40). Door haar stabiliteit gedurende de gehele wedstrijd en net uitgevoerde oefeningen mocht zij het podium beklimmen. Zij won de bronzen medaille voor haar topprestaties tijdens deze regiofinale!
Later deze dag mochten Karlijn Tax, Angèle de Bruijn en Ilse van Hassel aan hun finale beginnen. Alle drie de turnsters hebben het beste uit hun wedstrijd gehaald, maar kwamen helaas net te kort in deze finale om bij de top te horen. Desondanks kunnen ze tevreden terug kijken op hun prestaties. Angèle heeft een goede wedstrijd geturnd, waarbij zij voor het eerst een arabier-salto liet zien in wedstrijdsituatie. Karlijn toonde twee hele goede sprongen en werd derde op dit toestel. Ilse blonk uit op vloer. Haar uitstraling, afwerking en acrobatische combinaties leverde een mooi punt op (11.00).

Halve NK Turnen Dames
Afgelopen zondag, 22 april, reisden we af naar Alkmaar voor het halve NK Turnen Dames. Tessa Verschuuren mocht hier haar eerste landelijke wedstrijd turnen. Dat Tessa hier mag turnen is al een enorm knappe prestatie. Zij turnt in de derde divisie, wat betekent dat ze te maken heeft met hele sterke concurrentie. Tijdens deze wedstrijden strijd Tessa tegen andere turnsters die veel meer uren in de week trainen en vaak ook beschikken over een turnhal. De plaatsing voor het halve NK Turnen Dames is om deze reden heel erg bijzonder.
Zonder te veel verwachtingen begon Tessa aan deze wedstrijd. Van de wedstrijd genieten stond op de eerste plaats en daarnaast alles laten zien wat ze op dit moment kan. Zij begon als eerste turnster op vloer, waar zij met volle overtuiging haar acrobatische series uitvoerde en met veel uitstraling de choreografie toonde. Dit was haar beste vloeroefening van het hele wedstrijdseizoen en een goede start voor de wedstrijd. Door naar sprong, waar zij een nieuwe sprong voor het eerst laten zien aan de jury. Nog nooit had zij deze alleen uitgevoerd, maar dit was de wedstrijd om hem te doen. Dat deed ze met grote overtuiging en een vaste landing. Op brug verliep de oefening niet helemaal zoals gepland, maar met doorzettingsvermogen en kracht heeft zij haar hele oefening kunnen turnen. Zij sloot haar wedstrijd af op balk, waar ze het ritme niet te pakken kreeg. Twee vallen van de balk was het gevolg, maar desondanks kunnen we terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Een unieke prestatie om als eerste jaar senior derde divisie te mogen turnen op het halve NK Turnen Dames.[l]

Noor van Gils