Dubbel programma voor Trappistentrappers

ZUNDERT - Voor de meeste Trappistentrappers stond zondag de traditionele viaductenroute op het programma. Ieder jaar opnieuw een mooie maar ook zware rit.

De rit van de B groep telde 19 viaducten op de 97 km van Roosendaal via Effen tot Brecht. Het parcours was goed verkend en uitgezet door Wim Nouws waardoor de 23 deelnemers in een mooi tempo een prima rit konden rijden. Chauffeur Gerrit kon zich beperken tot het volgen van de groep wat op zich trouwens al een behoorlijke opgave is.
Toon Braspenning van de C groep heeft een naam hoog te houden als rituitzetter van de viaductenroute, maar liefst 26 stuks werden bedwongen op hun 85 km lange rit. Een groep van 18 man, waaronder de jeugd, en slechts één van hen reed een lekke band. Op het eind een fikse bui, ze hadden geen droge draad meer aan hun lijf maar op het terras in de blakende zon was het leed weer snel geleden.
Bij gebrek aan een rituitzetter wilden de 20 renners van de D groep een gewone vlakke rit rijden.
Gelukkig wist Ad Peeters zomaar zonder voorbereiding een hele mooie 88 km lange rit met 19 viaducten uit zijn mouw te schudden, inclusief een weggetje waar echt nog niemand van de groep ooit geweest was (en waarschijnlijk ook nooit meer zal komen). Net als voorgaande groepen prima gefietst maar ook zij haalden op de valreep nog een nat pak.
Met zo’n 20 man reed de A groep zondag een Oesterdamrit van 112 km. Een grote groep en prima fietsweer resulteerde in een mooi gemiddelde.
Een renner wilde wat eerder thuis zijn, draaide daarom net vóór de Dam af maar reed dan helaas verkeerd waardoor hij bij Halsteren weer door zijn eigen groep werd opgepikt. Hopelijk was hij toch nog op tijd.
De E groep maakte met 6 leden een herstart, ze reden met aangepaste snelheid een 56 km lange rit richting Rijkevorsel en kwamen als enige droog terug in Wernhout.

Mededelingen

Tot 7 mei kan er weer clubkleding besteld worden via de webshop!
Op Koningsdag is het centrum van Wernhout vanaf 11.00 uur afgesloten, alle groepen via de Diepstraat terug komen graag!

Classico Boretti

Zaterdag 12 mei, met start in Ede, over de Utrechtse heuvelrug met enkele mooie klimmetjes. Een aantal Trappistentrappers gaan hieraan deelnemen en willen de 160 km gaan rijden. Bij voldoende deelname kan vervoer via de club geregeld worden, mail hiervoor naar info@dwoestenberg.nl

Dubbel programma

Op Koningsdag, vrijdag 27 april wordt een compleet programma afgewerkt waarbij Ronald van den Broek de rit bij de A uitzet, David Woestenberg bij de B, Jos Mensen bij de C en Jack Romme bij de D groep. De E en jeugdgroep beslissen ter plekke wat ze gaan doen. Alle groepen gaan om 9.00 uur van start en rituitzetters denk aan de afsluiting in Wernhout.
Op zondag 29 april Heeft Pol van de Rest een rit voor de A groep, André Braspenning voor de B groep, Petro Jongenelis voor de C groep en Gerard van Gastel voor de D groep. Opnieuw zijn de verrichtingen van de E groep afhankelijk van de opkomst. De jeugd heeft haar derde opstapdag. Ook op zondag vertrekken alle groepen om 9.00 uur. [l]