Een aantal leden kijken naar het toernooi.
Een aantal leden kijken naar het toernooi.

Uitstapje Stichting Vakantie Voor Iedereen

RIJSBERGEN - Op dinsdag 24 april hadden de leden van St. Vakantie Voor Iedereen een uitstapje naar het Archeon.

Aan de hand van een plattegrond kon men zich begeven in de ijzertijd, de pre-historie, de middeleeuwen en de Romeinse Tijd. In nagebouwde dorpjes met hutten van o.a. klei of riet kon men zich in het verleden wanen. Allerlei materialen uit het verleden zoals stenen potten, pannen of bijlen maakten daarbij het beeld compleet. Bovendien droegen de figuranten met hun mooie gewaden hun steentje bij om de beleving compleet te maken. Zij gaven uitleg over de materialen die gebruikt werden en zaten daarbij perfect in hun rol in hun hutje, schooltje of badhuis. Er lag er zelfs eentje een varken te knuffelen in de modder.
Om 14.00 uur werd d.m.v. opzwepend tromgeroffel aangekondigd dat er een toernooi ging beginnen. Zowaar in een arena konden we een gevecht volgen van twee slaven die elkaar met een drietand, een net, een dolk en een schild te lijf gingen.
Hierdoor waande je je helemaal in de Romeinse tijd.
Om 15.30 uur vertrokken we weer richting Rijsbergen. Dit werd iets later omdat de lift van de bus niet werkte, waardoor er in allerijl een taxibusje moest worden opgetrommeld. Gelukkig waren we weer om 18.00 uur terug bij de Tijd en werd de dag afgesloten met een lekker etentje aldaar. Ook sommige leden die niet met het uitstapje mee konden sloten hierbij aan.
Dankzij onze vrijwilligers, de brengers van het oud papier en de sponsors kunnen we terugkijken op een leuk dagje uit. Hiervoor onze hartelijke dank. [l]

Een aantal leden kijken naar het tournooi kijken