Rijsbergen populair bij huizenkopers

RIJSBERGEN - De verkoop van woningen en bouwkavels van het plan Nieuwe Akker in Rijsbergen verloopt meer dan voorspoedig.

Sinds de start van de verkoop eind vorig jaar heeft Van Hassel Makelaars alle zes beschikbare woningen verkocht en zijn eveneens vijf van de zes kavels al aan de man gebracht. Er is zelfs een reservelijst voor het zestal woningen in het leven geroepen.

Van alle kopers komt ongeveer de helft uit Rijsbergen zelf. De andere helft komt van buitenaf, wat aangeeft dat Rijsbergen als een bijzonder aantrekkelijke vestigingsplaats wordt gezien. Het is een goede ontwikkeling die eveneens bij het project De Groene Kamers in Rijsbergen speelt. Ook hier zijn alle woningen verkocht en komen relatief veel kopers van buiten de gemeente.

Nieuwe Akker is erg mooi en rustig gelegen op de locatie waar de tijdelijke huisvesting van de Sint Bavoschool uit Rijsbergen heeft gestaan. Door de opening van het nieuwe schoolgebouw eerder dit jaar kan er komende zomer al een aanvang worden gemaakt met de werkzaamheden voor de bouw van de zes projectgebonden woningen (twee vrijstaande woningen en vier tweekappers) en de oplevering van de zes vrije bouwkavels, waarvan er dus nog één beschikbaar is. Kopers kunnen na de vakantie starten met de bouw van hun eigen droomhuis. [l]