WEZ-commissie bijzonder tevreden over 10e editie Wandelevenement

ZUNDERT - Wat 10 jaar geleden in 2009 begon met nog geen 200 wandelaars is de laatste 3 jaar uitgegroeid tot een evenement van een zeer mooi aantal deelnemers. Dat het evenement precies in 2018 bij haar 10-jarig bestaan zoveel deelnemers mocht begroeten heeft ook zeer zeker alles te maken met de weersomstandigheden en die waren geweldig.

Al vroeg in de morgen kwam de zon achter de mistige velden van Boomkwekerij Richard de Bie te voorschijn. Wat een toplocatie met voldoende parkeermogelijkheden en voldoende ruimte om de wandelaars te ontvangen. De eerste inschrijvers waren er al om 7.20 uur. De voorrijders, die de routes controleren waren nog maar net weg. Tegen 7.45 uur werden de routes vrij gegeven en vertrokken de wandelaars in een lange sliert richting de Zundertse Molen. Vijf routes waren er te bewandelen, allemaal vertrokken ze richting Stuivezand. In de Aardgangstraat was de eerste splitsing. De 6 km ging naar de pauzepost, de 4 andere tochten liepen allemaal richting Tiggelt, de 10 en 20 km via het Smokstraatje en de 15 en 25 km via de Nelleveldstraat. Bij de pauzelocatie Boomkwekerij de Raamberg was het een grote drukte. Alle beschikbare stoelen waren geregeld allemaal bezet.

Bij vertrek nog een appeltje en daarna ging het voort richting Klein Zundert waar alle wandelaars de Zundertse Molen weer in zicht kregen. Alleen de 20 en 25 km wandelaars liepen eerst nog een rondje door de Pannenhoef van 10 km, deze extra lus zorgde ervoor dat deze groep nogmaals bij de pauzepost kwam. Na terugkomst mochten over de tochten weer de nodige complimenten worden ontvangen. De tochten uitzetter probeert daarbij elk jaar de wandelaars te verrassen en dat dit al 10 jaar lukt is een leuke bijkomstigheid. Maar zeker ook de mensen achter de inschrijftafel, verkeersregelaars, parkeerwachters, de catering bij de pauze- en vertrekpost en de route uitzetters en controleurs alsmede de opbouwers en afbrekers van het evenement verdienen allemaal een pluim. Op de eerste plaats willen wij bedanken al onze wandelaars, de vele (sub)sponsors en begunstigers voor hun steun op welke manier dan ook en Boomkwekerij Richard de Bie en Boomkwekerij de Raamberg voor het ter beschikking stellen van hun loods.

Eindconclusie

De WEZ organisatie hoopt weer vele wandelaars uit de gemeente Zundert maar ook uit zeer vele plaatsen uit de omliggende regio een genoeglijke wandeltocht te hebben voorgelegd. Daarbij is ook zeer zeker sprake van een zekere trots als blijkt dat wandelaars komen uit plaatsen zoals Den Haag, Voerendaal, Ospel, Krabbendijke, Gouda, Meeuwen en Waddinxveen. Op naar volgend jaar want dan wordt Zundert-West weer bezocht.

Kijk voor de foto’s op onze website www.wandelevenementzundert.nl of onze facebook pagina. [l]