Bloemenmengsel 2017
Bloemenmengsel 2017 Treeport

Help de biodiversiteit en win een insectenhotel

ZUNDERT - Leden van Coöperatieve vereniging Treeport Zundert hebben ook dit jaar weer een speciaal bloemenmengsel gezaaid, om te zorgen voor een goede leefomgeving voor bestuivers zoals bijen, maar ook voor natuurlijke vijanden, die kunnen helpen om ziekten en plagen te voorkomen. En dankzij een ludieke actie van de vereniging kunt u hier nu ook bij helpen!

Er zijn voor de inwoners van de gemeente gratis zakjes van dit speciale, 1-jarige bloemenmengsel beschikbaar. Afhalen kan vanaf 10 mei op de navolgende locaties: in Achtmaal bij Coop Van Bedaf, in Klein-Zundert bij Attent Mutsters vof, in Rijsbergen bij PLUS Van Eekelen, in Wernhout bij Total Maalbergen en in Zundert bij de Bruna. Dankzij de vrijwillige medewerking van deze ondernemers is er dus altijd een afhaalpunt vlakbij!

Maak daarom uw eigen bloemenweide van 5 vierkante meter!

Zaai het zaad na het afhalen zo snel mogelijk in uw voortuin. Dit mengsel is namelijk niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar het ziet er ook nog eens prachtig uit! Zo kan heel uw omgeving meegenieten van de bloemenpracht. Een mooie vorm of bijzondere combinatie maken met andere buurtbewoners is natuurlijk óók mogelijk. Wie voor 31 juli een foto plaatst op Facebook of Twitter met de vermelding @TreeportZundert maakt bovendien kans op een insectenhotel.

U helpt met uw inzet natuurlijk niet alleen de insecten, maar ook met het mooier én (bio)diverser maken van de gemeente Zundert. Let wel: er zijn veel zakjes verkrijgbaar, maar per afhaalpunt is het aantal beperkt, dus zorg dat u er snel bij bent! [l]