Zundertse krijgt half jaar cel voor gijzeling en mishandeling

BREDA - Een half jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk. Dat is de straf die de Bredase rechtbank afgelopen week heeft opgelegd aan één van de twee vrouwen uit Zundert die een plaatsgenote gijzelden en mishandelden door onder meer sambal op haar vagina te smeren.

DOOR ADDO SPRANGERS

Aan de actie lag waarschijnlijk een wraakmotief ten grondslag. Het slachtoffer had namelijk een relatie met de man van de oudste verdachte. Laatstgenoemde nodigde haar rivale op 1 december vorig jaar bij haar thuis uit, waarna het slachtoffer urenlang werd geslagen en beledigd. Ook het haar van het slachtoffer werd tijdens de gijzeling afgeknipt. Dat laatste werd zelfs gefilmd.

Daarbij bleef het niet. De twee vrouwen smeerden ook sambal in en rond de vagina van het slachtoffer en maakten foto's van haar borsten om de vrouw af te persen.

Het tweetal dreigde de foto's te zullen publiceren als ze geen 8.000 euro zouden krijgen.

Helft

De rechtbank legde maar de helft op van de geëiste straf. De nu veroordeelde vrouw zou zogezegd geen leidende en initiërende rol hebben gehad bij de gijzeling en de mishandeling. Zij werd door de rechtbank bovendien aangemerkt als zwakbegaafd en verminderd toerekeningsvatbaar.

'Slachtoffer werd urenlang geslagen en beledigd'

De tweede vrouw moet op een later tijdstip nog voor de rechter verschijnen.[l]